НАТО си надценява възможноститеЗападните танкове ще “изгорят, ако бъдат доставени

...
НАТО си надценява възможноститеЗападните танкове ще “изгорят, ако бъдат доставени
Коментари Харесай

Кремъл: Западните танкове ще горят!

НАТО си надценява опциите
Западните танкове ще “изгорят ”, в случай че бъдат доставени в Украйна, съобщи в сряда представителят на съветския президент Владимир Путин, Дмитрий Песков, малко преди формалното известие на Берлин за доставките на немски танкове на Киев.

Западът “надценява капацитета, който (танковете) биха могли да дадат на украинската войска ”, сподели Песков пред кореспонденти в Москва. “Тези танкове ще изгорят като всички останали ”, добави той.

По-късно денем в сряда посланикът на Русия в Германия Сергей Нечаев в сряда осъди “изключително рисковото ” решение на Берлин да достави танкове “Леопард 2 ” на Украйна, “което ще изведе спора на ново равнище на борба ”.

Руският дипломат също по този начин упрекна Берлин посредством тези доставки на танкове, че “загърбва историческата си отговорност ” за “престъпленията на нацизма ” по време на Втората международна война. “С разрешението на немското държавно управление танкове с немски кръстове още веднъж ще бъдат изпратени на “Източния фронт ”, което неизбежно ще докара до гибелта на съветски бойци, само че също и на цивилни ”, упреква той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР