НАТО призова Русия да спазва единствения договор, който има със

...
НАТО призова Русия да спазва единствения договор, който има със
Коментари Харесай

НАТО призова Русия да спазва договора за ядрените оръжия със САЩ

НАТО прикани Русия да съблюдава единствения контракт, който има със Съединените американски щати, ориентиран към ограничение на разширението на нуклеарните оръжия. Алиансът насочи зов към Москва да разреши обновяване на инспекции на място на военни обекти, оповестява Асошиейтед прес.

Така нареченият контракт START беше подписан от Русия и Съединени американски щати през 2010 година Той лимитира до 1550 броя нуклеарни бойни глави с огромен обхват, които те могат да разположат, и лимитира потреблението на ракети, които могат да носят атомно оръжие. Това разрешава инспекции с малко предупреждение на нуклеарните бази и поддържащите уреди на другата страна.

" Отбелязваме със угриженост, че Русия не е спазила правно обвързващите отговорности по контракта START ", се споделя в изказване на посланиците на НАТО. Воденият от Съединени американски щати боен съюз от 30 страни поддържа контракта и има вяра, че той оказва помощ да се ограничи разширението на нуклеарните сили.

Отказът на Русия да организира съвещания или да разреши инспекции на Съединени американски щати от предишния август насам пречи на Съединените щати да упражняват значими права според Договора и подкопава способността на Съединени американски щати да ревизират съответно спазването на съглашението от страна на Русия.

От НАТО приканиха Русия да извърши отговорностите си по контракта, като улесни инспекциите по СТАРТ на съветска територия и като се върне към присъединяване в органа за осъществяване на Договора.

Президентът Владимир Путин неведнъж ускори нуклеарната си изразителност, откогато подреди съветски войски в Украйна преди съвсем година, предизвиквайки безпокойствие измежду западните съдружници и обществеността дали той в действителност може да употребява сходни оръжия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР