Дъщерното дружество на Fincantieri в САЩ, Fincantieri Marinette Marine потвърди,

...
Дъщерното дружество на Fincantieri в САЩ, Fincantieri Marinette Marine потвърди,
Коментари Харесай

Военноморските сили на САЩ потвърждават поръчка от 1 милиард долара на Fincantieri за две фрегати

Дъщерното сдружение на Fincantieri в Съединени американски щати, Fincantieri Marinette Marine удостовери, че е било известено, че Министерството на защитата на Съединени американски щати е упражнило опцията за пета и шеста фрегати от клас Constellation. Пентагонът изброи договорите към 23 май, отчитайки стойност от 1,044 милиарда $ като подтикващ контракт с закрепена цена за FFG 66 и FFG 67, като сподели, че те се чакат до април 2030 година

Това е последният прогрес по контракта, който Fincantieri завоюва през април 2020 година в мощно оспорвано наддаване. Договорът беше за първия транспортен съд и има варианти за девет спомагателни кораба. Първият контракт беше за 795 милиона $, като корабостроителят заяви, че в случай че всички варианти бъдат извършени, договорът се прави оценка на повече от 5,5 милиарда $. Договорът включва поддръжка за наличност след доставка и образование на екипажа.

„ Екипът на Fincantieri Marine Group се е заел да поддържа Военноморски сили на Съединени американски щати и програмата Constellation ще бъде централната част на нашето портфолио в продължение на десетилетия. Заедно с нашите сътрудници и снабдители, ние ще доставим военни кораби от международна класа “, сподели Марко Галбиати, основен изпълнителен шеф на Fincantieri Marine Group.

Дизайнът на плавателния съд е основан на платформата за фрегата FREMM, която Fincantieri акцентира като най-технологично напредналия транспортен съд. Те означават, че това е и гръбнакът на стратегия от 10 единици за италианския флот, която Fincantieri приключва в своите италиански корабостроителници.

Плавателните съдове ще имат дължина от 496 фута (151 метра) с водоизместимост малко над 6000 тона. Те ще имат апаратура, състояща се от газова турбина и електрически задвижващи мотори, осигуряващи повече от 48 000 к.с. Корабите са предопределени за комплект от 200 души, в това число 24 офицери. Военноморските сили акцентират дарба за доста задачи за водене на въздушна война, война против подводници, война на повърхността и електромагнитна маневрена война. Тези благоприятни условия включват радар за въздушно наблюдаване на предприятието (EASR), бойна система Aegis Baseline Ten (BL10) и система за отвесно изстрелване Mk 41.

Церемонията по полагане на кила за първия от корабите, USS Constellation (FFG 62), се организира в Уисконсин в корабостроителницата на 12 април. Военноморските сили обаче показаха, че корабите изостават от графика и че детайлите на дизайна към момента следва да бъдат финализирани. Първият транспортен съд се очакваше през 2026 година, само че съгласно отчетите може да е чак през 2029 година

Секретарят на Военноморски сили Карлос Дел Торо разгласи през вчерашния ден по време на Седмицата на флота в Ню Йорк, че FFG 67 ще носи името USS Hamilton. Другите кораби в класа са USS Constellation (FFG 62), USS Congress (FFG 63), USS Chesapeake (FFG 64) и USS Lafayette (FFG 65).

Очаква се планът да бъде главен принос за корабостроителницата за години напред. Fincantieri отбелязва, че е вложил 350 милиона $ в усъвършенствания и ново строителство в корабостроителницата, с цел да се приготви за работата. Той включваше солидната нова постройка 34 с следен климат, където ще бъдат съединени огромни елементи от плавателните съдове. От 2009 година Fincantieri е вложила повече от половин милиард $ в подобряването на своите американски корабостроителници.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР