Португалия постигна втора победа на Европейското първенство по футбол, като

...
Португалия постигна втора победа на Европейското първенство по футбол, като
Коментари Харесай

Португалия отнесе Турция с 3:0, класира се за осминафиналите на Евро 24

Португалия реализира втора победа на Европейското състезание по футбол, като се оправи с безапелационното 3:0 с Турция. " Мореплавателите " дръпнаха с 2:0 още преди да изтекат първите 30 минути, като изключително им оказа помощ автоголът на Самет Акайдън. Бернардо Силва откри резултата, а Бруно Фернандеш оформи крайното 3:0 в 51-ата минута, съобщи Българска телеграфна агенция.

Така с 6 точки португалците се класират на осминафиналите, само че също по този начин и си подсигуряват първото място. Те стават и третият тим, който минава към елиминациите след Германия и Испания. Турция остава на 2-ата позиция с 3 точки, а с по 1 са Чехия и Грузия. В последния кръг чехите и турците в пряк дуел ще дефинират кой ще бъде на 2-ото място в крайното нареждане.

 

На четири пъти по време на срещата на терена нахлуваха фенове, които си правеха селфи с телефона с мегазвездата Кристиано Роналдо. В два от случаите стюардите даже не съумяха да уловят младите момчета, които избягаха от терена по този начин, както и влязоха.

 

Турция сътвори първия 100-процентов късмет, откакто в 6-ата минута десният защитник Зеки Челик изведе Актюркоолу съвсем самичък против вратаря, който обаче не съумя да насочи топката от 2-3 метра. Темпото не спадаше, само че Португалия нанесе своя удар в 21-ата минута. Левият защитник Нуно Мендеш проби от ляво и центрира, Кристиано Роналдо не стигна до топката, само че зад него чакаше Бернардо Силва, който от 8-9 метра с левия крайник не остави късмет на вратаря Алтай Байъндър. След още 7 минути португалците удвоиха преднината си по много смешен метод. Португалците пробваха да разпрострат офанзива, пасът към Роналдо на върха не беше прецизен. Първи до топката стигна централният бранител Самет Акайдън, който потегли да връща обратно. Вратарят и Зеки Челик обаче потеглиха в неверна посока и към този момент късната им реакция нямаше по какъв начин да спре влизащата в мрежата топка.

 

В 30-ата минута турците пробваха да отвърнат, откакто Керем Актюркоглу влезе в наказателното поле и стреля, само че вратарят Диого Коща извади топката в корнер с крайник.

 

Но португалците не останаха пасивни в отбрана и продължиха да нападат. При един бърз преход от ляво топката стигна до Роналдо, чийто изстрел обаче профуча високо над горната греда.

 

Португалският тим нанесе трети удар по турските упоритости шест минути след подновяването на мача. Бруно Фернандеш вкара на празна врата, откакто получи подаване от капитана Кристиано Роналдо. Двамата излязоха сами против вратаря Алтай, откакто Нуно Мендеш овладя топката и пусна дълъг пас. Защитата на Турция, издигната много високо, не съумя да се оправи и разреши на Роналдо да се измъкне на скорост.
Въпреки отчайващия процес на събитията, турците желаеха въпреки всичко да реагират. Резервата Кенан Йълдъз опита шанса си с удар от 10-12 метра, само че вратарят Диого Коща се оправи. Само след 4 минути турците желаеха дузпа, откакто техният съотборник Баръш Йълмаз падна. Съдията Феликс Цвайер обаче не реагира по никакъв метод, а и очевидно сътрудниците му от ВАР-стаята (видео-асистенция в поддръжка на рефера) не реагираха. Турците продължиха да търсят гол, като в идващите 10 минути (между 70-а и 80-а) на три пъти се наложи ветеранът Пепе да демонстрира предвидливост и да чисти топката. Резервата Юксек, както и пряк удар от фаул на Бардакчъ бяха създатели на най-сериозните рискове.

 

В края на срещата Португалия можеше да стигне и до четвърти гол, само че при една от бързите контраатаки Бернардо Силва не беше изключително акуратен. Той получи на точката за осъществяване на дузпа и стреля, само че Демирал легна на шпагат и спря топката.

Резултати от Група " F " на Европейското състезание по футбол, втори кръг:

Грузия - Чехия - 1:1 (0:1)
голмайстори: 1:0 Жорж Микаутадзе 45+4 дузпа, 1:1 Патрик Шик 59

Турция - Португалия - 0:3 (0:2)
Голмайстори: 0:1 Бернардо Силва 21, 0:2 Самет Акайдън 28-автогол, 0:3 Бруно Фернандеш 51

краткотрайно класиране:

 

1. Португалия  2  2  0  0  5:1  6 точки
2. Турция          2  1  0  1  3:4  3
3. Чехия            2  0  1  1  2:3 1
4. Грузия           2  0  1  1  2:4 1

Трети мачове в групата (на 26 юни от 22:00 часа):
Чехия - Турция
Грузия - Португалия

срещи от първия кръг:
Португалия - Чехия - 2:1
Турция - Грузия - 3:1

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР