Медицински прегледи се правят на обитателите на Парка за мечки

...
Медицински прегледи се правят на обитателите на Парка за мечки
Коментари Харесай

Ветеринари от Германия и България преглеждат мечките в Белица

Медицински прегледи се вършат на жителите на Парка за мечки край Белица. Те са част от програмата за опазване на здравето на животните в парка и се правят на всеки три години за всеки от жителите на парка.

За осъществяване на прегледите мечките се упояват с пушка от разстояние, защото се отглеждат в среда, оптимално близка до естествената, и не са привикнали на контакт с хората.



























фотоси: Българска телеграфна агенция

Прегледите са с ехограф, вършат се рентгенови фотоси, ревизира се и положението на зъбите на животните. Медицинският обзор се прави от ветеринари от Германия и от България.

Наред с главните прегледи, които се правят на всеки три години за жителите на парка, се вършат и ежемесечни оценки за качеството на живот на мечките. Използва се и следово обогатяване с миризми или с храни, скрити на труднодостъпни места, с цел да се подтиква търсенето на храна в естествената среда на мечките. Гледачите се занимават и с всекидневен фитнес с мечките, които имат проблеми с краката, което съставлява ходене на много метри с лакомства за животните, с цел да могат да се раздвижват.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР