НАТО представи данни, които показват количеството на допълнителните съюзнически сили,

...
НАТО представи данни, които показват количеството на допълнителните съюзнически сили,
Коментари Харесай

НАТО представи данни за изнесеното присъствие по Източния фланг


НАТО показа данни, които демонстрират количеството на спомагателните съюзнически сили, ситуирани по Източния фланг на Алианса.

Според данните към 16 март най-вече съюзнически сили са изпратени в Полша - 10 500 военнослужещи от четири страни. В Румъния са изпратени 3300 бойци от пет страни от пакта, осведоми Нова тв.

В Естония спомагателните сили са 2000 бойци, в Латвия - 1700, в Литва - 4000, в Словакия - 2100, в България - 900 и в Унгария - 800 военни.

В Балтийските страни съдружниците обезпечават военновъздушни сили, а в Полша и Словакия - средства за противовъздушна защита.

НАТО прецизира, че разполага с 40 000 бойци под директно командване и добавя, че в Европа участват 100 000 военни от Съединени американски щати. В нараснала подготвеност са 130 самолета и 140 военни кораба на съюзническите сили.

Пактът посочи по-рано, че укрепването на източния фланг е подхванато в началото след завземането на Крим от Русия през 2014 година. Очаква се през юни алиансът да утвърди дълготрайни проекти за изнесеното наличие поради променената конюнктура със сигурността от началото на войната в Украйна.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР