НАТО потвърди, че най-вероятно ракетата, която вчера уби двама души

...
НАТО потвърди, че най-вероятно ракетата, която вчера уби двама души
Коментари Харесай

НАТО: Ракетата най-вероятно е от украинската ПВО

НАТО удостовери, че най-вероятно ракетата, която през вчерашния ден умъртви двама души в пограничен регион на Полша евентуално е била изстреляна от украйнската Противовъздушна отбрана против съветска ракета. Това съобщи на брифинг генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг.

Той заяви, че след случая е имало диалози с Кремъл, само че отхвърли да заяви детайлности.

“Този случай няма характерностите на нахлуване, по тази причина реакциите нощес бяха такаива, каквито бяха ”, акцентира Столтенберг.

Той обаче е безапелационен, че Русия също носи виновност за случая, защото точно тя е виновна за войната в Украйна.

По-рано полският президент Анджей Дуда също съобщи, че “няма индикации ” ракетата, която падна в Полша във вторник, да е била “умишлена офанзива ” против страната.

„ Няма индикации, че това е умишлена офанзива против Полша. Най-вероятно това е съветска ракета S-300. В момента нямаме доказателства, че това е ракета, изстреляна от съветска страна “, написа той в Twitter в сряда.

Той добави, че има “много индикации ”, че това е украинска противовъздушна отбранителна ракета, която “за страдание е паднала на полска територия ”.

Дуда сподели в сряда, че ракетата, която е паднала в Полша във вторник, „ евентуално е била случайност “ от украинска страна, до момента в който е прихващала наближаващи съветски ракети.

„ Има огромен късмет “ една от украинските ракети за противовъздушна защита да падне на територията на Полша, сподели той на конференция.

Падането на ракета в Източна Полша покрай границата с Украйна означи първия път, когато страна от НАТО е била непосредствено ударена по време на спора.

 
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР