НАТО не обмисля осигуряване на военноморски ескорт за търговски кораби

...
НАТО не обмисля осигуряване на военноморски ескорт за търговски кораби
Коментари Харесай

НАТО не обмисля военен ескорт на търговските кораби в Черно море

НАТО не обмисля обезпечаване на военноморски конвой за търговски кораби в Черно море, защото страните членки се опасяват да бъдат въвлечени в евентуален спор с Русия.

Това се споделя в изказване на НАТО в отговор на съответния апел на Рене Кофод-Олсен, началник на V.Group, международен водач в ръководството на кораби и морските услуги, написа БГНЕС.

„ НАТО не обмисля военноморска ескортна задача в Черно море, само че крайбрежните съдружници на алианса – България, Румъния и Турция – изпратиха кораби за търсене и почистване на мини, които може да са в региона “, съобщи представител на алианса, представен от вестник „ Файненшъл таймс”, на който се базират и задграничните медии.

Всяка военноморска интервенция, осъществена от съюзнически кораби под флага на НАТО, ще изисква поддръжката на всички 30 членове на блока, отбелязва вестникът.

По-рано ръководителят на V.Group прикани западния алианс да се намеси, с цел да обезпечи опцията за търговия с района, което е жизненоважно за световните доставки на храна. „ Трябва да пожелаваме нашата навигация и мореплаване да бъдат предпазени в интернационалните води “, сподели Кофод-Олсен. „ Уверен съм, че НАТО и други имат роля в отбраната на комерсиалния флот “, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР