НАТО гръмна с новина! Северноатлантическият алианс подписа договор за 1,2

...
НАТО гръмна с новина! Северноатлантическият алианс подписа договор за 1,2
Коментари Харесай

НАТО гръмна с новина!: Договор за 1,2 млрд. долара ще ни пази от Русия

НАТО гръмна с вест! Северноатлантическият алианс подписа контракт за 1,2 милиарда $ за закупуване на 155 мм артилерийски муниции. Това сподели пред публицисти след церемонията по подписването на документа генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

„ Току-що сключихме контракт за закупуване на 155 мм артилерийски муниции на стойност 1,2 милиарда $ “, сподели той. Подчертавайки, че „ това ще разреши на НАТО да пази своите съдружници, както и да продължи да оказва помощ на Украйна “.

НАТО гръмна с вест!

Генералният шеф на Агенцията за поддръжка и доставяне на НАТО Стейси Къмингс на собствен ред сподели, че страните членки на Алианса ще получат муниции по подписания контракт. В рамките на 24-36 месеца.

„ Не виждаме директна или непосредствена опасност за съдружниците от НАТО, само че следим деликатно какво прави Русия “, сподели още Столтенберг.

В същото време Столтенберг означи, че НАТО е нараснало своята зоркост и наличието си в източната част на алианса след началото на войната в Украйна. По думите му от февруари 2022 година НАТО има две задания. „ Първата е да подкрепим Украйна, втората е да предотвратим пълномащабна война сред НАТО и Русия “, сподели той.

Генералният секретар също удостовери, че в края на тази седмица НАТО ще стартира най-мащабното си военно обучение с присъединяване на 90 хиляди военни.

Източник – NATO.int/Превод:SafeNews

Още вести четете в секция Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР