Натискът върху страната ни се засилва, затова и България се

...
Натискът върху страната ни се засилва, затова и България се
Коментари Харесай

Румен Радев: Натискът върху България се засилва, нужен е редовен кабинет

Натискът върху страната ни се ускорява, по тази причина и България се нуждае от образуването на постоянно държавно управление и работещ парламент.

Това разгласи президентът Румен Радев по тематиката за евроинтеграцията на Северна Македония след присъединяване си в Бледския стратегически конгрес.

„ Тук желая да прикани всички партии в България, от които зависи съставянето на постоянно държавно управление, да си дават сметка, че натискът върху България ще се ускорява. Ние имаме потребност по-скоро от постоянно държавно управление и постоянен парламент, които ясно да отстояват българската национална позиция пред нашите европейски сътрудници “, съобщи президентът.

Държавният глава посочи още, че за страната ни е значимо Република Северна Македония, както и Албания да тръгнат по своя европейски път, а уважението към свободата на македонските жители с българско съзнание е ключ към европейската им интеграция.

Пред ръководителя на европейския парламент Шарл Мишел президентът Радев е призовал и за действен проект за отбрана на сухопътните граници на Евросъюза при неочакван мигрантски напън, както и за финансова поддръжка за България като външна граница.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР