Натискът върху държавите от ЕС е твърде голям, затова за

...
Натискът върху държавите от ЕС е твърде голям, затова за
Коментари Харесай

По-бедните страни остават без ваксини

Натискът върху страните от Европейски Съюз е прекомерно огромен, по тази причина за момента Евросъюзът няма да подарява ваксини за бедните страни. Световната здравна организация (СЗО) помоли по-рано за помощ за по-бедните райони, написа немският „ Тагесшау ”.
Според ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, Европейски Съюз съюз поддържа с 2,2 милиарда евро интернационалната самодейност COVAX, която обезпечава достъп да по-бедните страни до ваксина против ковид. Досега посредством COVAX са разпределени 30 милиона дози в 52 страни.
 В Съединени американски щати имунизацията против ковид върви с цялостна пара В Съединени американски щати имунизацията против ковид върви с цялостна пара
В Съединените щати за първи път съумяха да слагат повече от три милиона дози ваксини в продължение на два поредни дни, сочат оф...
Европейски Съюз ще започва спомагателен механизъм за шерване на ваксини с други страни, „ когато имаме по-добра индустриална обстановка в Европейски Съюз ", акцентира ръководителят на Еврокомисията. В момента самите държави-членки изпитват усложнения да си набират ваксина, сподели Фон дер Лайен.
Световната здравна организация изиска от богатите страни да дарят ваксини, тъй че коронавирусът да бъде преборен бързо и в по-бедните райони. Френският президент Еманюел Макрон също се застъпи за самодейност, при която богатите страни би трябвало да се откажат от 4 до 5 % от имунизациите си допустимо най-бързо.
В Европейски Съюз се разисква нуждата от дейности, изключително във връзка с Западните Балкани и източноевропейските съседи. Държавният министър в немското външно министерство Михаел Рот изиска в символ на взаимност Европейски Съюз да изпрати дози ваксини на страните от Западните Балкани.
През пролетта на 2020 година Фон дер Лайен организира дейна акция за достъп до ваксини против Covid-19 на всички хора по света. Засега обаче множеството имунизации ще бъдат направени в богатите индустриализирани страни, показва изданието.
 Резултатите от всеобщата имунизация във Англия: Смъртността понижава Резултатите от всеобщата имунизация във Англия: Смъртността понижава
Броят на смъртните случаи, регистрирани през последните 24 часа измежду хората, инфектирани с ковид във Англия, е единствено 33, пред...
Усилията за заслужено систематизиране на имунизациите по света са свързани с самодейността COVAX в по този начин наречения ACT-Accelerator (Access to Covid-19 Tools Accelerator). Съединени американски щати се причислиха едвам след встъпването на Джо Байдън в служба.
Програмата COVAX тази година се нуждае от 6,8 милиарда $, с цел да реализира задачите за приемане на 1,3 милиарда дози, нужни за имунизирането на 20% от популацията на разрастващите се страни. През февруари СЗО разгласи, че не доближават 27 милиарда $ за изчерпателен медицински отговор на пандемията от ковид. В сумата, с изключение на за ваксини, влизат средства и за проучвания, проби и диагностика.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР