Настроението при българските футболни национали е минорно и това едва

...
Настроението при българските футболни национали е минорно и това едва
Коментари Харесай

Десподов: Решението за нас е утре да излезем и да умрем на терена

Настроението при българските футболни национали е минорно и това надали е изненада предвид на кошмарното проваляне с 0:2 от Литва в събота в срещата от група G на Европейските квалификации. Това съобщи на Летище София капитанът на отбора Кирил Десподов и се опита да изясни цялата обстановка.

Българският народен тим по футбол отпътува през днешния ден за Тирана с под наем полет от София в 11:00 часа, с цел да изиграе втората си среща за октомври – другарски дуел с Албания.

" Аз мисля, че това което виждам у вас, това е и при нас. Настроението? Няма по какъв начин да приказваме за положително въодушевление. Опитахме се, доколкото можем, някак да успокоим нещата. Но това е за миг. Защото на следващия ден ни чака още един тежък мач. Всички го знаем това нещо и би трябвало да сме подготвени за това, което ни чака ", стартира Десподов.

" Няма по какъв начин да приказваме, че липсва предпочитание в тима. Няма футболист, който в съблекалнята да каже: Днес ще загубим. Всички излизаме с готовност да спечелим. Онзи ден, в случай че гледаме действително, изпускаме четири положения. Две от които 100-процентови. После наша неточност, на всеки може да се случи. Нормално е. Анди Краев се извини. Но той гореше на терена. И този червен картон просто ни смъкна на земята. През второто полувреме излязохме малко по-напред, опитахме се да върнем гол. Не се получиха нещата и стана 0:2 и мачът завърши ".

Много медии незабавно след мача написаха, че следва треньорска промяна и надали не на следващия ден е последният мач на Младен Кърстаич отпред на лъвовете. Капитанът на отбора обаче съобщи, че не е негова работа да влезе в тази дискусия.

" Треньорска промяна не мога да разясня, тъй като съм футболист и съм долу на терена. Има си хора, които да преценят тази обстановка. Решението за нас – за футболистите, е на следващия ден да излезем и да умрем на терена, както се споделя ".

На въпрос дали усеща някакви изключителни ограничения от страна на БФС, Десподов съобщи: " Не мога да разясня. Нашата работа на терена, не ме вкарвайте в интриги ".

От групата отпадна нападателя Преслав Боруков, а евентуално в протокола за мача мястото му ще заеме Станислав Иванов.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР