Настоящото поколение тийнейджъри е по-фокусирано върху образованието си, бъдещата кариера

...
Настоящото поколение тийнейджъри е по-фокусирано върху образованието си, бъдещата кариера
Коментари Харесай

Днешните младежи обръщат повече внимание на образованието, за разлика от миналите поколения

Настоящото потомство младежи е по-фокусирано върху образованието си, бъдещата кариера и фамилията спрямо вчерашното


Това демонстрира ново проучване във Англия.

То е направено от British Pregnancy Advisory Service. Организацията, която се занимава и с предварителна защита на ранното зачеване, решила с национално представително изследване да разбере каква е повода за внезапния спад на забременели тийнейджърки през последното десетилетие.

Социологическото изследване, извършено измежду 1000 младежи и девойки сред 16 и 18 години, обрисува характерности на актуалното потомство, които го разграничават от предходното.

Младежите и девойките през днешния ден са най-вече чувствителни и интелигентни. Над 80% декларират, че за тях приоритет е да се оправят добре на изпитите и да съумеят в кариерата, която са си избрали. 68% показват като свои приоритет и прекарването на време със фамилията, което доста високо ценят.

Тийновете в горната възрастова граница считат, че времето със фамилията е доста значимо и дори по-значимо от това с приятелите. Много от тях споделят, че уговорките към ученето им пречат да си провеждат свободно време, с цел да се виждат с другари.

Оказва се обаче, че оповестяването на образованието и кариерата за приоритет, както и желанието да не бъде огорчено фамилията, не са единствени аргументи за спада на ранната бременност. Има още една – сантименталните връзки на младежите са най-вече онлайн. И таман на това се дължи внезапният спад от 2007 година насам, почтено признават откривателите на Острова.

Две трети от интервюираните споделят, че в никакъв случай не са имали полови връзки. 24% споделят, че в никакъв случай не са пили алкохол.

От дневниците, които хилядата тийнове трябвало да попълнят всеки ден по време на изследването, излиза наяве, че прекарват приблизително съвсем 5 часа онлайн по неработни или образователни аргументи. По-малко от една четвърт се срещат с приятелите си персонално. 70% поддържат връзка с тях най-малко 4 пъти седмично онлайн.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР