Настоящото първенство ще приключи по наредба, след като Изпълкома ще

...
Настоящото първенство ще приключи по наредба, след като Изпълкома ще
Коментари Харесай

Отлагат промените в елитния ни футбол?

Настоящото състезание ще завърши по разпоредба, откакто Изпълкома ще вземе финално решение другия месец. Следващото състезание - сезон 2021/22, най-вероятно ще се играе с сегашния формат на шампионата, научи " Мач Телеграф " от източник в Изпълкома на БФС.

Настоящият шампионат ще завърши по разпоредба - т.е. баражи за Европа сред Арда и Черно море и бараж за промоция/оцеляване сред третия във Втора лига Септември и дванадесетия в елита Ботев (Враца). Това значи, че очакванията на Етър и Монтана, че вероятно могат да спасят служебно мястото си в efbet Лига, са безпочвени.

Експертната комисия, която беше назначена да дава отговор за възможните промени във формата на шампионата в efbet Лига, е стигнала до умозаключение, че няма по какъв начин да се вършат промени още за идното състезание, тъй като по този начин ще се нарушат цялостен куп наредби на БФС. Заради това възможни новости може да има чак за сезон 2022/2023.

Дотогава сигурно ще се задържи форматът с 14 тима в елита, който приключва с плейофи и баражи. Очаква се малко преди средата на месец юни Изпълкомът на БФС да разгласи финалното решение за възможната смяна. Той е и единственият орган, който може да направи това. Вчера се очакваше някакво решение по проблема, само че от БФС пуснаха само известие за работата на експертната комисия.

" Във връзка със сериозния публичен интерес, касаещ работата на експертната комисия, отговаряща за възможните промени във формата на шампионата в Първа професионална лига, управлението на Българския футболен съюз осведоми, че все още работната комисия е провела три съвещания, като в идните дни ще се състои и четвърта заключителна среща. След окончателното привършване на спортен сезон 2020/21 и изиграването на баражите по стратегия, експертната група ще запознае Изпълнителния комитет на БФС с финалното си мнение по въпроса ", се споделя в особено известие, оповестено на уеб страницата на централата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР