Наставникът на световния шампион Франция Дидие Дешан вече може да

...
Наставникът на световния шампион Франция Дидие Дешан вече може да
Коментари Харесай

Кръстиха втори стадион на името на Дидие Дешан

Наставникът на международния първенец Франция Дидие Дешан към този момент може да се гордее с два стадиона, които носят неговото име. Това стана факт, откакто през вчерашния ден оборудването “Стад Маркет” в Монако беше преименувано на “Стад Дидие Дешан” в чест на купата от Мондиал 2018.

Причината за избора на този стадион, който е единствено на метри от “Луй II” на локалния тим Монако, е, че експертът живее в района от 2001 година насам, когато по това време водеше точно този отбор. Както е известно, към този момент има стадион, носещ неговото име, в Байон, където е родното място на Дешан.
Win the World Cup, get a stadium named in your honour.

Congrats Didier Deschamps! pic.twitter.com/78UxhQmHIh
— Goal UK (@GoalUK) September 12, 2018 На формалната гала участваха 500 души, като с изключение на самия селекционер, там бяха неговата брачна половинка Клод и сина му Дилан, който му даде завоюваната през това лято международна купа. “За мен и фамилията ми е огромна чест фамилното ни име да е обвързано с това съоржение. Най-важни са дребните и млади футболисти. Да виждам усмивки, сълзи, приятност и благополучие, няма нищо по-кросиво от това”, съобщи наставникът.

Дешан е един от едвам тримата души (заедно с Марио Загало и Франц Бекенбауер), ставали международни първенци и като състезател, и като селекционер. Това той реализира на Мондиал 1998 като капитан на “петлите” и на шампионата това лято като техен старши треньор.
Another honour for @FrenchTeam's #WorldCup-winning coach as Monaco's Stade Marquet is renamed the Stade Didier Deschamps pic.twitter.com/0BnKSW94LL
— FIFA World Cup (@FIFAWorldCup) September 13, 2018
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР