Селскостопанска продукция за близо 40 млн. лв е изкупила Kaufland

...
</TD
>Селскостопанска продукция за близо 40 млн. лв е изкупила Kaufland
Коментари Харесай

Kaufland е ритейлърът с най-голям принос за икономиката в Пловдивския регион

Селскостопанска продукция за близо 40 млн. лева е изкупила Kaufland България единствено за предходната година от Южен централен район, в който влизат областите Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково и Карлово. В този район живеят и работят над 60% от българските производители на плодове и зеленчуци, с които компанията има контракти за авансово изкупуване на селскостопанска продукция. 18 са фермерите от Южен централен район, които доставят плодове и зеленчуци в хипермаркетите на най-голямата комерсиална верига у нас. Това заяви Иван Чернев, основен изпълнителен шеф на Kaufland България, по време на представянето на резултатите от изследването за " Роля и социално-икономически принос на модерната търговия в България с акцент Южен централен район “, направено от Института за пазарна стопанска система по поръчка на Сдружението за съвременна търговия.

" За нас в Kaufland България Южен централен район е извънредно значим. Тук преди 17 година - през 2006 година, ние отворихме първия си хипермаркет в гр. Пловдив. Тук, в с. Стряма е и нашата Логистична база, която е най-голямата в България и една от най-големите на Балканите. Нашите общи вложения в района надвишават 220 млн. лева, като по едно и също време с това сме един от най-големите работодатели с наети над 800 чиновници “, акцентира Иван Чернев.

Освен логистичната база в с. Стряма, в този район Kaufland България има 10 филиала - пет в Пловдив и по един в Пазарджик, Кърджали, Хасково, Карлово и Димитровград. Само за изминалта година компанията е подкрепила локалните стопански системи, като е изплатила общо 13.8 благ. лева локални налози и такси.

Като водач в модерната търговия Kaufland България има мощен обществен ангажимент в района, реализирайки редица планове, свързани с околната среда, поддръжка на културата, образованието и грижата за децата.

През изминалта година Kaufland конфигурира в Пловдив два автомата за назад събиране на опаковки от PET бутилки и кенове, като част от пилотния план, с който компанията се трансформира в първата верига хипермаркети, които слагат такива машини в част от филиалите си. Само за една година във всичките 5 филиала (в София, Пловдив и Варна) са събрани близо 10 млн. броя опаковки, половината, от които са от Пловдив. Тяхното количество се равнява на близо 200 т. пластмаса, които са предадени за преработване.

Като част от тактиката на компанията за устойчивото развиване на планетата ни, през есента на 2023 година над 200 индивида от екипа на Kaufland България се включиха в огромна самодейност за унищожаване на пластмасата от крайбрежията на р. Стряма. В рамките на почистването бяха събрани близо 2 т. пластмаса и пластмасови боклуци, които също бяха предадени за преработване.

Повече от 10 години Kaufland България е и сътрудник на националната самодейност " Книги за боклук “, която цели да насърчи отговорно държание във връзка с разделното събиране на пластмасови боклуци. През 2023 година в границите на акцията са събрани и следващо рециклирани над 12 тона пластмасови боклуци и са раздадени над 12 000 книги. Пловдив и Карлово са градове от турнето на акцията с изключителна интензивност.

" Зеленият ритейлър “ предизвиква и електромобилността у нас, като от 2017 година стартира да разполага зарядни станции на паркингите на свои филиали. Към момента веригата разполага със 17 станции, като в Югозападния централен район са 2 от тях. Общата инвестиция е близо 200 000 лева, а до края на годината Kaufland възнамерява да построи нова зарядна станция във филиала в Кърджали.

Като част от плановете, ориентирани към подрекпа и разпространение на българските просвета и обучение в района, компанията демонстрира най-новото българско кино в акцията си Автокино@Kaufland. Тя се осъществя на паркингите на филиалите в Пловдив, Карлово, Хасково и Кърджали, а прожекциите в тези градове са посещавани от стотици фенове.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР