Изпълнителният директор и временно и.д. президент на Българската федерация по

...
Изпълнителният директор и временно и.д. президент на Българската федерация по
Коментари Харесай

Филип Виденов представи Българската федерация по баскетбол на Генералната асамблея на ФИБА

Изпълнителният шеф и краткотрайно и.д. президент на Българската федерация по баскетбол Филип Виденов участва на Генералната асамблея на ФИБА Европа за 2024 година, провела се в Порторож, Словения.

В събитието присъединяване взеха всички европейски федерации, членуващи във ФИБА, както и президентът на ФИБА Европа Хорхе Гарбахоса, президентът на ФИБА Шейх Сауд Али Ал Тани и членовете на Борда на ФИБА Европа.

“Беше чудесна асамблея, тъй като се възобнови традицията и практиката да се вършат срещи единствено за изпълнителните шефове. Първият ден, 10 май, беше уъркшоп, като основните участници бяха Хорхе Гарбахоса, Шейх Сауд Али Ал Тани, Камил Новак и Андреас Заклис, които в действителност ръководят баскетбола в света. Създадоха се доста хубави контакти и обмяна на опит с практиките и положителните хрумвания на другите федерации, като желаеме част от тях да интегрираме в нашата федерация. Радваме се на много положително внимание от ФИБА и ФИБА Европа, което ще се опитаме да използваме по най-хубавия метод в идните месеци ”, показа русенецът.

Приветствени думи към всички участници насочи министърът на стопанската система, туризма и спорта на Словения Матяж Хан, който обърна внимание на значимостта на европейския модел на спорта. В своята тирада Хорхе Гарбахоса пък похвали устойчивостта на фамилията на ФИБА Европа във време на спорове и адмирира напъните за нови хрумвания и нововъведения с приоритет към всеобщия баскетбол и стратегии за развиване. Шейх Сауд Али Ал Тани прикани всички присъстващи да държат политиката надалеч от спорта и уточни идните Олимпийски игри като съвършена опция да бъдат демонстрирани силата и обединяването на баскетбола.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР