Според новинарски източници 4-годишно момче има късмет, че е живо,

...
Според новинарски източници 4-годишно момче има късмет, че е живо,
Коментари Харесай

Чудо! Сърцето на дете спря за 14 часа, след което се рестартира

Според новинарски източници 4-годишно момче има шанс, че е живо, откакто сърцето му е спряло да бие най-малко за 14 часа, преди по знамение да стартира да бие още веднъж.

(Във видеото може да научите повече за: Дете оцеля по знамение, откакто беше изумено от волтова дъга)

Дестини Андерсън и Доминик Макданиъл, които са родители на 4-годишния Картие Макданиъл, описват пред NBC News и KDVR-TV, че са мислели, че синът им е мъртъв, откакто е получил сърдечен арест и сърцето му е спряло да бие. 

Те описаха пред KDVR-TV, че всичко почнало един ден, когато Картие почнал да изпитва тресчица, настинка, постоянно уриниране и други признаци. На идващия ден положението му се влошило, защото те отбелязали пред полицията, че ръцете и краката му са станали студени, устата му почнала да посинява, а дишането му станало учестено.

Те го откарали в незабавното поделение на Детската болница в Колорадо. Малко откакто пристигнали в болничното заведение, на родителите е казано, че синът им е получил сърдечен арест, а личният състав на болничното заведение се опитвал да го съживи с изкуствено дишане. 

4-Year-Old's Heart Stopped Beating for 14 Hours, Then ‘Restarted’: ‘Incredible Thing That Occurred’
— People (@people)
" Лекарите натискаха гърдите му. Започнах да рева и да изпадам в нервност ", спомня си Андерсън пред NBC News.

Един от лекарите на момчето, доктор Алин Мадукс, споделя пред KDVR-TV, че Картие е бил диагностициран със стрептококи А, което е довело до сепсис в организма му, при който се включват процесите на битка с инфекциите, съгласно клиниката " Майо ".

В последна сметка лекарите вземат решение момчето да бъде включено към тип животоподдържаща терапия, наречена екстракорпорална мембранна оксигенация (ECMO), или машина, която изпомпва кръвта отвън тялото и я насища с О2, с цел да помогне на жизненоважни органи като сърцето да си починат, до момента в който се възвръщат от съществено заболяване или пострадване.

Лекарите са споделили на фамилията, че колкото по-дълго сърцето на Картие не работи, толкоз по-малък е шансът му да оцелее , съгласно KDVR-TV.

През нощта и в ранните часове на сутринта той е бил държан включен на апарата, до момента в който членовете на фамилията се молили да се оправи, оповестява изданието. 

" Страхувах се, че ще ни кажат, че синът ни си е отишъл " , споделя Андерсън пред KDVR-TV. 

След най-малко 14 часа престой сърцето му още веднъж стартира да бие. 

" Сърцето му преди малко се рестартира! Това беше в действителност необикновено нещо, което се случи ", спомня си доктор Алин Мадъкс, един от лекарите на момчето.

" Всички останали скачаха, крещяха и всичко останало. Аз просто към момента не можех да преценява какво се случва... като че ли ми съобщихте от най-лошата вест в живота ми до най-хубавата вест в живота ми ", добавя Андерсън за момента, в който сърцето на сина ѝ още веднъж проработи.

Медицински специалист съобщи пред NBC News, че не е ясно каква ще бъде прогнозата на момчето в бъдеще, защото не е ясно какви последствия е имало прекъсването на сърцето му върху мозъка, бъбреците или други органи. Семейството обаче съобщи пред медията, че приема всичко ден за ден. 

Близките му също по този начин обявиха пред KDVR-TV, че Картие евентуално ще остане в болничното заведение още няколко седмици, а може би и месеци, с цел да се възвърне.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР