Наставникът на смята, че цялостната криза в клуба рефлектира върху

...
Наставникът на смята, че цялостната криза в клуба рефлектира върху
Коментари Харесай

Куман: Всичко в клуба е сложно, но все още не сме ударили дъното

Наставникът на счита, че цялостната рецесия в клуба рефлектира върху представянето на тима на терена. “Лос кулес” са на цели 12 точки от водача, а преди дни бяха унижени с 3:0 от на “” в среща от Шампионската лига.

“Дали сме стигнали дъното? Отборът е променлив, само че към момента не сме на дъното. При гостуването ни на Юве ние направихме отличен мач, а в този момент същото се случи на нас, защото противникът изигра подобен. Ако подобряваме елементи в играта ни, ще стартираме да печелим”, съобщи треньорът.

“Когато си привикнал да бъдеш на върха, е мъчно да обясниш загуби от тимове като и - продължи нидерландецът. - Цялата обстановка в клуба е комплицирана. Няма финансова сигурност, през януари ще имаме нов президент, има толкоз доста несигурни неща и това сигурно не оказва помощ за увереността на тима и останалите хора в клуба.”

Куман има вяра, че играчите го харесват: “Мисля, че те имат вяра в мен, тъй като в противоположен случай не бих могъл да работя, в случай че те ми нямат доверие. Разбира се, че съм обезпокоен от всичко протичащо се, само че има време да реагираме. Старая се да почитам и поддържам състезателите си, само че ние сме Барса и тук равнището е такова, че при всяка неточност аз би трябвало да обърна внимание на съответния човек. Но пък не “убивам” играчите! Онзи ден излезе информация, че момчетата желали да играем с друга скица. Това не е правилно, тъй като аз съм в съблекалнята и щях да знам това. Никой не ми е споделил нищо по тематиката.”

Сега каталунците имат късмет да се съвземат, тъй като за една седмица им предстоят три следващи семейства в Ла Лига. Освен това през днешния ден има дерби сред и Атлетико Мадрид, което значи, че най-малко единият от тях ще загуби точки. “Като виждам класирането, за нас е по-добре Атлетико да загуби - съобщи Куман. - Тази седмица ще е доста значима за нас. Трябва да спечелим и трите мача. Ако се оправяме по-добре, малко са отборите, които могат да ни надвият на “Камп Ноу”. Проблемът е в детайлите. Говоря за по-добра централизация, повече експанзия в отбрана, да се вършат нарушавания в точния миг. По принцип ние сътворяваме най-вече положения в шампионата, само че пък отсъствието на и е проблем за играта ни по крилата.”

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР