Настъпва промяна в общата атмосферна циркулация над Европа. Увеличава се

...
Настъпва промяна в общата атмосферна циркулация над Европа. Увеличава се
Коментари Харесай

Ще има ли скоро първи сняг?

„ Настъпва смяна в общата атмосферна циркулация над Европа. Увеличава се динамичността на атмосферните процеси и над Балканския полуостров. През тази седмица времето в страната ще бъде много динамично и изменчиво. Валежи ще има във вторник в източните и в южните региони “. Това предвижда дежурният синоптик в НИМХ Красимир Стоев, представен от БГНЕС.

В средата на седмицата отново на повече места у нас ще се наложи хората да носят чадъри. Валежи ще има и в края ѝ.

Прогнозата сочи, че откакто в неделя у нас мина леден атмосферен фронт, в понеделник от запад настава краткотрайно усъвършенстване на времето. Облачността ще се раздра и ще намалее, времето ще се усъвършенства, температурите ще бъдат по-високи.

В следобедните часове над цялата страна ще е най-вече слънчево. В по-голямата част от страната оптималните температури ще бъдат сред 16 и 21 градуса. 

През първите десетина дни на ноември не се чакат толкоз ниски температури, че да завали сняг, съобщи Красимир Стоев. 

„ Метеорологичната зима няма да настъпи тази седмица. Това е 100% несъмнено, макар че в края на седмицата температурите, с нахлуването на още една порция по-студен въздух, ще се намалят и в множеството региони оптималните ще бъдат сред 10 и 15 градуса “, уточни той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР