Наскоро работник-мигрант в югозападната китайска провинция Юннан почина от хантавирус,

...
Наскоро работник-мигрант в югозападната китайска провинция Юннан почина от хантавирус,
Коментари Харесай

Китай: Няма опасност от завръщането на хантавируса

Наскоро работник-мигрант в югозападната китайска провинция Юннан умря от хантавирус, което провокира паника измежду обществото.

Китайски здравни специалисти обявиха, че въпреки и вирусът да е в групата на рисковите, той не се предава от човек на човек. „ По отношение на каналите за предаване рисковете при хантавируса са доста по-малки от тези при чумата ", сподели Бай Хунлян, основен доктор на инфекциозното поделение на болница в провинция Гуандун, в изявление за Глобъл таймс. Обикновено носители на хантавируса са плъховете, съобщи " Радио Китай ".

Първата зараза в света от хантавирус избухва в Европа през 1347 година, когато съвсем 25 милиона души почиват от болестта. Тогава хората към момента нямат задоволително знания за инфекциозните болести. През 1894 година зараза обгръща Хонконг и южната провинция Гуандун, само че тогава медицината е към този момент задоволително развита, с цел да се сътвори лекарство и да се управлява огнището на болестта. Въпреки това обаче през 1910 година хантавирусът поразява Източен Китай. Той е пренесен от Русия и лишава живота на над 60 000 души.

В наши дни обаче болестта от хантавируса е предотвратима и контролируема, тъй като има ваксина, настояват китайските здравни специалисти.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР