Наскоро група учени съобщиха, че в следващите 10 години човечеството

...
Наскоро група учени съобщиха, че в следващите 10 години човечеството
Коментари Харесай

Как се засаждат 350 милиона дървета за един ден

Наскоро група учени оповестиха, че в идващите 10 години човечеството би трябвало да засади най-малко 1.2 трилиона дървета, в случай че желаеме да запазим естествения баланс на планетата ни.

Докато огромните държавни управления и компании по света към момента не подхващат кой знае какви огромни дейности, една от най-бедните страни на Земята съумя да даде страховит образец за това по какъв начин с малко може да се реализира доста.

Вчера държавното управление на Етиопия заяви, че на територията на страната са били засадени 353 милиона дръвчета, и то единствено за един ден.

Държавата е приканила всеки един от над стоте си милиона поданици да засади най-малко по 40 фиданки в опит да бъдат възобновени изсечени преди време гори и да се противодейства на климатичните промени.

Данни на Организация на обединените нации сочат, че при започване на този век едвам 4% от територията на страната е била покрита от горски масиви, което е с над 30% по-малко от размера на горите при започване на XX век.

Постижението на Етиопия усъвършенства предходния връх за най-вече засадени дървета в границите на един ден, който принадлежеше на Индия с численост от 66 милиона дървета, подложен през 2016 година, предава The Guardian. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР