Нашата южна съседка впечатли с ниските цени на плодовете и

...
Нашата южна съседка впечатли с ниските цени на плодовете и
Коментари Харесай

Композиторка влуди хората! Показа цените в гърция

Нашата южна съседка впечатли с ниските цени на плодовете и зеленчуците. Не единствено плажуването в Гърция е доста по-евтино от това у нас. Такова е ситуацията и с питателните артикули. Това излиза наяве от обява на композитора Вида Пиронкова, написа Глас нюз бг.

Пиронкова е озаглавила обявата си във Facebook по следния метод: " Фотографски репортаж - отчет от моето журналистическо изследване на цените на пазара в Гърция! ".
-->
Популярната композиторка е споделила фотоси, които демонстрират какви са цените на разнообразни хранителни артикули в Гърция. Стигаме до извода, че хранителните артикули там са по-евтини, в сравнение с в България и разликите са фрапантни.

Например в Гърция краставиците са 1 € за кг, излиза наяве от фотосите на Пиронкова, а у нас - 4,68 лева за кг. по данни на осведомителния портал за наблюдаване и съпоставяне на цените.

Подобно е ситуацията и при доматите. В Гърция се продават за 1,20 Евро, а в България - 4,08 лева за кг. - отново по последни данни на осведомителния портал за наблюдаване и съпоставяне на цените.

Яйцата пък са сред 17 и 23 € бройката. Патладжаните - 1,23 €. Лимоните - по 1 евро килото.

Ето какво написа още Вида Пиронкова:

" Уникални цени (както обичаме да използваме тази дума за щяло и нещяло)! И на всичките тези благини, гърците отново са недоволни и им е скъпо!

Поканих всеки, който срещнах, да пристигна в България и да си напазарува щедро, само че като им описах за нашта " евтиния ", ми споделиха: Евхаристуме пара поли! Ден телуме! Насте кала ке на проспатите на епивиосете (дано да сте добре и се пробвайте да оцелеете)!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР