НАСА разглежда възможността за изграждане на лунна Wi-Fi мрежа! Идеята

...
НАСА разглежда възможността за изграждане на лунна Wi-Fi мрежа! Идеята
Коментари Харесай

НАСА планира интернет мрежа на Луната

НАСА преглежда опцията за създаване на лунна Wi-Fi мрежа! Идеята е да се реши казуса с достъпа до интернет в елементи на Съединени американски щати и да подкрепи бъдещите задачи на „ Артемида “, предава галактическата организация, представена от Insider. Програмата бе показана предходната седмица и има упоритостите да изпрати хора още веднъж на Луната. За задачата ще се организира задача без екипаж до края на тази година, през 2023 година пък екипаж ще прелети до там, а кацането ще се реализира през 2024 година

Мери Лобо, шеф на изследователския център GLENN към НАСА, каза в прессъобщение: „ Това показва чудесна опция за създаване на решения за провокациите, предкоито сме изправени, изпращайки астронавти на Луната в границите на „ Артемида “, като в същото време се обръща внимание на възходящия обществен проблем в нашия роден град. "

За да реши по какъв начин може да наподобява такава мрежа на Луната, екипът разучава правилото на работа на сходна апаратура в квартал в град Кливланд. Той съпоставя площта на лунната повърхнина с тази в града, с цел да реши техническите провокации, с които биха се сблъскали на Луната.

Изчисленията на инженерите сочат, че в случай че към почти 20 000 стълба за осветяване или други услуги в Кливланд се конфигурират Wi-Fi рутери, това би могло да обезпечи достъп до интернет на всяко едно домакинство в съответния квартал. Чрез слагане на рутери на разстояние от 100 ярда (равни на 94,5 метра), дом с четирима души ще може да разполага с към 7,5 мегабита в секунда скорост на изтегляне. „ Такава услуга ще разреши на потребителите главен достъп до интернет, с цел да учат отдалечено, за банкиране и извършване на покупки, както и за достъп до информация в интернет. Това няма да е задоволително за стрийминг на 4K видео или игри ", акцентират още откривателите.

От НАСА разясняват, че планът им може да позволи проблема с цифровото неравноправие и неналичието на достъп до интернет услуги –  социално-икономически проблем в Съединени американски щати, който се е задълбочил още повече поради пандемията.

 
20 доброволки вземат участие в галактически опит във Франция
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР