НАСА е американската организация, която има добра репутация по цял

...
НАСА е американската организация, която има добра репутация по цял
Коментари Харесай

НАСА разкри точната дата през 2020 г., когато огромен астероид може да удари Земята и да убие милиони

НАСА е американската организация, която има добра известност по целия свят, а това не е постоянно срещано събитие. Причината за това е, че тя е измежду най-надеждните източнити на информация, когато става въпрос за небесни тела и взаимоотношението сред тях. Днес обаче се оказва, че НАСА разполагат с точната дата през 2020 година, когато голям метеорит може да удари Земята и да убие милиони.

Астероид с размерите на Хеопсовата пирамида лети към Земята. От НАСА оповестиха точната дата, когато е допустимо да удари планетата ни, пишат от blitz.bg. Това оповестява „ Дейли Експрес “. НАСА разкри детайлности за метеорита, прочут като JK1, който се движи към земята. Парчето канара, което е с големи размери – 130 метра в диаметър, ще стигне до нашата планета на 6 май 2022 година, а последствията ще са опустошителни. От галактическата организация показаха, че в случай че метеоритът продължава да се движи по актуалната си траектория, може да ни удари със мощ 230 килотона (230 000 тона тротилов еквивалент).

Ефектът ще бъде 15 пъти по-силен от този на атомната бомба, хвърлена над Хирошима и ще освободи сила, равняваща се почти на 15 килотона тротил. Учените показват, че в случай че JF1 удари обитаем регион, ще унищожи цялостен град неотложно, причинявайки гибелта на милиони хора. Но даже и да падне в най-отдалечения регион на Тихия океан, ще провокира опустошителни цунамита и „ нуклеарна зима “, които биха провокирали големи промени в живота на Земята. Заради всичко това метеоритът е разгласен за непрекъснато наблюдаване от намиращата се покрай земята система „ Сентри “. От НАСА показват, че шансът метеоритът да удари Земята е дребен – 0,026%. Въпреки това той ще продължава да бъде наблюдаван поради огромните си размери.

Национално ръководство по въздухоплаване и проучване на галактическото пространство, НАСА (англ. National Aeronautics and Space Administration, NASA) е американска държавна организация, виновна за националната стратегия за галактически проучвания. Създадена е през 1958 година Следвайки Съветската галактическа стратегия, която сполучливо изстрелва първия неестествен сателит в космоса (Спутник-1), Съединени американски щати също насочват напъните си към космоса. Конгресът на Съединени американски щати сигнализира за опасност, обвързвана с американската сигурност и софтуерно водачество (познато е като „ Кризата Спутник “), което постанова взимането на незабавни ограничения. Президентът Дуайт Айзенхауер и неговите съветници разискват по-находчиви ограничения. След няколко месеца е решено, че е нужна нова федерална организация, която да управлява всички невоенни действия в космоса. По това време е основана и DARPA и по-късно доста нейни ранни планове са трансферирани към НАСА.
Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР