Нарушени са разпоредбите на Закона за движение по пътищата от

...
Нарушени са разпоредбите на Закона за движение по пътищата от
Коментари Харесай

Новите велоалеи в София: Нарушени ли са разпоредбите на Закона за движение по пътищата

Нарушени са наредбите на Закона за придвижване по пътищата от позиция на метода по който се вкарва организация на придвижването. Така Диана Русинова, ръководител на Европейския център за транспортни политики, разяснява в " Денят стартира " построяването на новите велоалеи в София.

" Нямаме пояснение за какво липсва утвърждение на полицията и за какво този план не е входиран от Министерството на вътрешните работи ", добави Иво Делин, ръководител на Сдружение " Велоеволюция ".

По думите му планът е на повече от 12 години и е претърпял доста промени, крайният вид е прочут от към този момент 4 години. Според него този план за момента е най-добре изпълненият от позиция на сигурността на велосипедистите.

" Ако има промени от страна на Столична дирекция на вътрешните работи, те ща са дребни ", добави Иво Делин.



" Позицията на Столичната дирекция на вътрешните работи е самият план не е координиран по надлежния ред от отдел " Пътна полиция ". Няма импортирана никаква документи от страна на Столична община ". Трябва да се прегледа по план методът на слагане на маркировката ", спомагателните уреди, които се слагат по спирките, построяването на самата велоалея, нейната широчина, величина и трасе. Ще би трябвало едномесечен период на нашите инженери да се срещнат с плана и да дадат мнение ", съобщи Николай Крушарски, шеф " Пътна полиция " към Столична дирекция на вътрешните работи.

По думите му тъмните колчета биха се забелязвали по-трудно от водачите в тъмната част на деня, което ще понижи видимостта.



В позиция от Столична община оповестиха, че планът е утвърден от непрекъснатата комисия по превоз, организация и сигурност на придвижването, като в тази комисия наложително участва представител на Столична дирекция на вътрешните работи, който е подписал протокола без забележки, с което планът се съгласува.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР