Народното събрание прие промените в кабинета Борисов 3. 116 депутати

...
Народното събрание прие промените в кабинета Борисов 3. 116 депутати
Коментари Харесай

Парламентът прие оставките на петимата министри, новите положиха клетва

Народното заседание одобри измененията в кабинета " Борисов 3 ". 116 депутати гласоподаваха " за ", а 89 - срещу рокадите. Така петима министри публично се разделят с постовете си. Приетите оставки са на финансовия министър Владислав Горанов, на министъра на вътрешните работи Младен Маринов, на министъра на стопанската система Емил Караниколов, на здравния министър Кирил Ананиев и на министъра на туризма Николина Ангелкова.

Като министър на финансите се закле сегашният здравен Ананиев, като министър на стопанската система се закле Лъчезар Борисов, като вътрешен – Христо Терзийски, като здравен - Костадин Ангелов, а като министър на туризма - Марияна Николова.

Заседанието стартира с кворум от 126 народни представители. В началото на пленарното съвещание ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева предложи рокадите в кабинета да са точка първа от дневния ред, след което предлагането бе признато. Проектът на решение за лични промени в Министерски съвет беше импортиран през вчерашния ден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР