Народното събрание прие преместването на Бюрото за защита на свидетели

...
Народното събрание прие преместването на Бюрото за защита на свидетели
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Да спрем да разчитаме на Вашингтон и Брюксел да ни решават проблемите

Народното заседание одобри преместването на Бюрото за отбрана на очевидци и алегорично одобри измененията в Закона за правосъдната власт на “Демократична България “ на първо четене. Малко по-късно на първо четене беше признат и планът на Христо Иванов и депутати от Демократична България, който планува закриването на Специализирания съд и Специализираната прокуратура. По всички тези тематики своя коментар даде пред " Законът и Темида " по БНР Ивайло Мирчев, депутат от Демократична България в бившето 46 Народно заседание.

За първи път се лишава нещо от обвинител номер едно на страната

“Да, това стана извънредно мъчно, оказваше се сериозен напън върху политическите сили. Дори и нещо толкоз дребно, тъй като Бюрото не е толкоз витално значимо за Гешев. Но се оказа, че е съвсем невероятно да бъде преместено в Министерство на правораздаването.

В последна сметка това се случи единствено тъй като президентът се съгласи да отсрочи издаването на указа за изборите с един ден.

Ситуацията от вътрешната страна беше доста тежка. До последно не знаехме по какъв начин ще реагират Българска социалистическа партия. Имаше някои подозрения за това какво ще създадат Има Такъв Народ, само че се радваме, че тези политически сили съумяха да удържат, което очевидно вбеси Движение за права и свободи и ГЕРБ. Те от самото начало подкрепяха основния прокурор. Не би трябвало да се възгордяваме. Това е най-малката стъпка от всички.

Агресията в Народното събрание

Става дума за ползи и за доста пари. Винаги следвай парите, с цел да схванеш избран вид държание. В случая този, който има основния прокурор и има въздействие над него, в огромна степен може да дефинира държанието на разнообразни държавни институции, на бизнеса. Защото основният прокурор е всичко – над премиера и президента в тази страна.

Затова, когато мафията си има основен прокурор, не ви трябват нито министри, нито министър председател.

Чадър над политици

В България няма почитан политик в пандиза, не е имало. Знаете, че в Румъния има министри от няколко държавни управления в пандиза. Там сега, в който станеш министър, вероятността, в случай че сгрешиш и имаш корупционни практики, бързо да бъдеш съден и да влезеш в пандиза, е голяма.
“Хилядите протестиращи против корупцията българи не могат да схванат тишината на Европа по проблемите, довели до наказания по закона “Магнитски “, се споделя в документално изявление на евродепутата Радан Кънев. На чуването в Страсбург Европейската комисия изяснява за какво е бездействала против корупцията в България, до момента в който Съединени американски щати са наложили наказания. “

“Трябва да спрем да разчитаме на Вашингтон и на Брюксел да ни вземат решение проблемите. Трябва да прогледнем и сериозната маса от хора, които виждаме проблемите да сме повече.

Публична загадка е, че Пеевски и Доган са хората, които имат надзор върху правосъдната система, върху основния прокурор “ - споделя Мирчев.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР