Народното събрание избра единодушно с гласовете на 105 депутати, Кирил

...
Народното събрание избра единодушно с гласовете на 105 депутати, Кирил
Коментари Харесай

Избраха Кирил Вълчев за нов директор на БТА след обещание за безплатни емисии

Народното заседание избра единомислещо с гласовете на 105 депутати, Кирил Вълчев за общоприет шеф на Българска телеграфна организация (БТА).
Мандатът на новия шеф на Българска телеграфна агенция е 5 години.
 ГЕРБ предлага Кирил Вълчев за началник на Българска телеграфна агенция ГЕРБ предлага Кирил Вълчев за началник на Българска телеграфна агенция
Кирил Вълчев е кандидатурата на ГЕРБ за общоприет шеф на Българска телеграфна агенция, заяви " 24 часа ". Членове на комисията по културата и медиите, са в...
Журналистът, препоръчан от ГЕРБ, бе определен с гласовете на общо 105 народни представители, като нямаше срещу и въздържали се. След избора, Вълчев постави клетва от парламентарната естрада.
Другият претендент - Ивайло Данаилов, препоръчан от Българска социалистическа партия, не съумя да събере нужната поддръжка. За него гласоподаваха общо 65 депутати от 154 дали своят вот, двама бяха срещу, а 87 се въздържаха.
До избора на нов началник на Българска телеграфна агенция се стигна предварително, откакто Максим Минчев загуби борбата с ковид в края на предходната година.
По време на чуването си в парламентарната комисия по медиите Кирил Вълчев сподели, че ще работи в посока излъчванията на Българска телеграфна агенция да станат безвъзмездни за всички, като се изключи интернационалните вести.
 Кирил Вълчев: За да гласоподават на евроизборите, младите би трябвало да одобряват Европа като фантазия Кирил Вълчев: За да гласоподават на евроизборите, младите би трябвало да одобряват Европа като фантазия
Европейските политици би трябвало да върнат вдъхновяващия облик на Европа, с цел да накарат младежите да мечтаят и с готовност да гласоподават на...
Амбицията му е да развие Българска телеграфна агенция и като източник на информация от задачите Балкани към света. За да го реализира, ще открие кореспондентски пунктове на Българска телеграфна агенция във всички прилежащи наши страни.
Досега Вълчев водеше предаването “Седмицата ” по Дарик радио. Той е и юридически съветник и на радиото, и на Българска телеграфна агенция. Има и първи законодателен акт в кариерата си на правист - и това е точно законът за Българска телеграфна агенция, в чието написване той взе участие през 2011 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР