Народното събрание гласува за създаването на Временна анкетна комисия за

...
Народното събрание гласува за създаването на Временна анкетна комисия за
Коментари Харесай

Парламентът създаде Комисия по проекта за нова Конституция

Народното заседание гласоподава за основаването на Временна анкетна комисия за разглеждане на плана на нова Конституция. Точката беше включена в днешната стратегия на депутатите, защото през вчерашния ден преди гласуването на решението съвещанието беше прекъснато заради липса на кворум.

" За " основаването на комисията гласоподаваха 116 народни представители, " срещу " - 52 и " въздържали се " - 1, с което планът беше признат.

Предложението за основаване на комисията е на Даниела Дариткова и ПГ на ГЕРБ. Комисията ще работи в период от 2 месеца. Целта ѝ е да разисква и проучва плана на Конституция и да предлага съответни оферти за промени в него.

За ръководител на Комисията бе определена Десислава Атанасова от ГЕРБ, а за неин заместител Искрен Веселинов от " Обединени патриоти ". Членовете на комисията са: Красимир Ципов и Тома Биков от ГЕРБ, Борис Ячев и Христиан Митев от „ Обединени патриоти “, Симеон Найденов, Пламен Христов и Ирена Пешева от „ Воля “ и Спас Панчев от групата на самостоятелните депутати.

Движение за права и свободи не взе участие в гласуването и напусна Пленарната зала, а Българска социалистическа партия - срещу, заявявайки, че няма да вземат участие в " това безусловно безумно начинание ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР