Народното събрание днес ще гласува оставката на Николай Петров като

...
Народното събрание днес ще гласува оставката на Николай Петров като
Коментари Харесай

Депутатите гласуват кандидатурата на Кирил Ананиев за здравен министър


Народното събрание през днешния ден ще гласоподава оставката на Николай Петров като министър на опазването на здравето и назначението на Кирил Ананиев на негово място.

Предложението на министър-председателя Бойко Борисов бе подадено в деловодството на Народното събрание в четвъртък (9 ноември) и се чака да бъде гласувано преди парламентарния надзор през днешния ден.

Николай Петров подаде оставка като здравен министър на 30 октомври, откакто Би Ти Ви излъчи репортаж, че като началник на Военномедицинска академия той е упълномощил публични поръчки за над 1 млн. лв. на компании на шурей си. Преди дни министър председателят Борисов сподели, че е подготвен с предложение за министър, а по-късно политическият съвет на ръководещата коалиция утвърди кандидатурата, само че име по този начин и не бе обявено. Беше известно, че бъдещият министър няма да е от здравните среди.

Кирил Ананиев е назначаван за зам.-министър на финансите в шест държавни управления - на Иван Костов, Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев, Георги Близнашки, както и във втория и третия кабинет на Бойко Борисов. Всички те са разчитали на експертните му качества при съставянето на държавните бюджети. В служебното държавно управление на Огнян Герджиков Ананиев бе отпред на финансовото ведомство.

Той стартира работа в Министерството на финансите през 1980 година, откакто приключва компетентност "Финанси и заем " в УНСС. Преминава през всички експертни длъжности, с цел да доближи до шеф на Главно ръководство "Държавни разноски ", а по-късно и до зам.-министър и министър на финансите./dnevnik.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР