През март тази година се случи забележително нещо. За първи

...
През март тази година се случи забележително нещо. За първи
Коментари Харесай

Как червеният Тексас стана модел за зелена енергия

През март тази година се случи удивително нещо. За първи път богатият на изкопаеми горива щат Тексас генерира повече електричество от слънчева сила, в сравнение с от въглища.

Може би още по-фрапантното е, че в ранния следобяд на 14 май Тексас за малко доближи 19,1 гигавата генерирана сила от слънчеви ферми. Това сложи нов връх в Съединени американски щати съгласно данни от Grid Status, който наблюдава данни за производството на електрическа енергия в Съединени американски щати.

Това, което прави достижението още по-значимо, е щатът, който Тексас измести на второ място: Калифорния. Прогресивна цитадела, която постанова цели за чиста сила в продължение на повече от 20 години и построи преобладаваща преднина в слънчевата сила от комунални услуги, тя беше засенчена от ръководена от републиканците централа за изкопаеми горива, ръководена от сериен обструктор на законодателството за чиста сила.

Също преди пет години това би било немислимо. През 2019 година Тексас имаше малко над 2 GW огромни слънчеви централи срещ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР