Народните представители от Продължаваме промяната“ и Демократична България“ обявиха, че

...
Народните представители от Продължаваме промяната“ и Демократична България“ обявиха, че
Коментари Харесай

ПП и ДБ се запънаха, Петков обеща война в парламента

Народните представители от „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ оповестиха, че в символ на митинг няма да влязат в пленарната зала на Народното събрание. Причината – среднощните промени в Изборния кодекс в интерес на хартиената бюлетина.

„ Цялата поръчка деликатно да се обмислят нещата беше хвърлена под влака пред очите ни. Всички приказки по какъв начин би трябвало да се обмислят измененията отидоха напразно “, сподели Христо Иванов от Демократична България.
-->
„ Няма да позволим това да стане безшумно. Нека всички схванат какво става. Коалицията на реванша се сглоби и имаше своето бойно кръщение в правната комисия “, добави още той.

Съпредседателят на ПП Кирил Петков разяснява тематиката по този начин: „ Това да се върнем назад към хартиена бюлетина, когато може над 160 000 хартиени бюлетини да са невалидни при последните избори, е цялостен разгром на демокрацията и нарушава напълно опцията на българите да имат доверие в изборния развой. Една голяма алена линия се отвори. Тя не е сред нас и другите парламентарни групи, тя е сред българските жители и политиците, които са в тази зала “.

Двете партии упрекнаха ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия в сговор в интерес на хартиената бюлетина и за премахването на публичния съвет към ЦИК. Според Политическа партия и Демократична България те дали своят вот в цялостен синхрон по време на среднощното съвещание на правната комисия, а ръководителят на органа си разрешавал да заглушава изявленията на някои от депутатите.

„ Тази нощ, до момента в който всички спяха, беше осъществена нощта на хартиената бюлетина. Коалицията зад тази бюлетина към този момент е ясна на всички и ние няма да я позволим. Миналите избори ги купиха – тези желаят да ги откраднат. Няма да го позволим “, съобщи Атанас Атанасов от Демократична България.

Кирил Петков добави, че към този момент няма толерантност към „ номерата на господин Бойко Борисов “ и идната война ще бъде в пленарната зала.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР