Нареди на страните членки да започнат подготовкаПрепоръчва ускоряване на бустерните

...
Нареди на страните членки да започнат подготовкаПрепоръчва ускоряване на бустерните
Коментари Харесай

Брюксел предупреди за нови COVID вълнѝ

Нареди на страните членки да стартират подготовка
Препоръчва ускорение на бустерните дози ваксина

Тревога буди повишаването на случаи в някои страни членки

Държавите членки на Европейския съюз би трябвало да стартират занапред да се приготвят за нова вълна на пандемията от COVID-19, каквато следва през есента и зимата. Това разгласи през днешния ден еврокомисарката по опазването на здравето и сигурността на храните Стела Кириакиду, съобщи Ройтерс.

Кириакиду, която е от Кипър, добави, че има “тревожно увеличение” на коронавирусните огнища на континента.

Здравната еврокомисарка също по този начин предизвести, че няма място за блаженство, наблягайки, че пандемията не е завършила.

“За страдание пандемията сподели обезпокоително нарастване в няколко държави”, сподели тя пред държавното радио на Кипър, представена от Ройтерс, само че не уточни за кои страни става въпрос.

“През последните два месеца се подготвяхме за есента и зимата, изцяло осъзнавайки, че идната пандемична вълна не може и не би трябвало да натоварва в допълнение нашите стопански системи или нашите общества, изключително във времена, когато сме наранени от съветската военна инвазия в Украйна и от високата инфлация”, уточни Кириакиду.

Тя означи, че Еврокомисията е поискала от страните членки да ускорят в този момент слагането на бустерни дози от имунизацията против COVID-19 за лица на възраст над 60 години, както и за тези от уязвимите групи.

“Тези месеци би трябвало да са подготвителни, тъй че нашите здравни системи да са подготвени за възможни нови талази, които могат, да вземем за пример, да бъдат комбинирани със сезонен грип”, добави още еврокомисарката.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР