Нарастващият брой на търсещите убежище представлява голямо предизвикателство за интеграционните

...
Нарастващият брой на търсещите убежище представлява голямо предизвикателство за интеграционните
Коментари Харесай

Австрийски министър: Системата за бежанско убежище на ЕС е счупена и се нуждае от реформа

Нарастващият брой на търсещите леговище съставлява „ огромно предизвикателство за интеграционните структури, които сигурно са на лимита на опциите си “, сподели министърът на интеграцията Рааб.

След притока на търсещи леговище и мигранти предходната година, който беше еднакъв на европейската мигрантска рецесия от 2015/16 година, австрийският министър на интеграцията Сузане Рааб (от партия ÖVP/Австрийската национална партия от ЕНП), която също по този начин служи като министър на дамите, фамилията и младежта, съобщи че системата за леговище на Европейския съюз е разрушена и прикани за нейната промяна.

В изявление за Австрийската прес организация (APA) министър Рааб сподели, че 100 000 неукраински мигранти, които са подали молба за леговище в Австрия тази година, са тласнали интеграционната инфраструктура на страната до точка на изкривяване и прикани, наред с други неща, за обща европейска система за леговище, оповестява новинарският портал MeinBezirk.

„ Нарастващият брой търсещи леговище съставлява „ огромно предизвикателство за интеграционните структури, които сигурно са на лимита на опциите си “, сподели Рааб пред осведомителната организация, добавяйки, че фактът, че Австрия, дружно с няколко други западноевропейски страни, е принудена да се оправя с най-големият брой търсещи леговище в Европейски Съюз не беше „ нито почтен, нито верен “.

„ Не е задоволително бежанците да могат да избират страните си на дестинация и че сега Австрия е главната тежест “, продължи министърът.

Европейският съюз „ най-сетне се нуждае от обща система за леговище с ефикасна отбрана на външните граници “, акцентира тя, като аргументира, че е недопустимо търсещите леговище и мигрантите да могат „ да избират своите страни на дестинация “, което в последна сметка слага непропорционална тежест върху австрийската страна и нейните данъкоплатци.

Консервативната, антиглобалистка Партия на свободата на Австрия (FPÖ), която съгласно последните изследвания на публичното мнение е преди всичко - и има по-голяма социална поддръжка от ÖVP и партията на Зелените взети дружно - разкритикува изказванията на Рааб.

Ханес Амесбауер, член на Националния съвет, долната камара на Народното събрание на Австрия, се присмя на заключенията на Рааб, като сподели: „ Човек би трябвало да се запита дали тя е на вярното място в кабинета си “.

Амесбауер твърди, че защото убежището предлага „ краткотрайна отбрана “, тези, които могат да се върнат в родината си, би трябвало да го създадат.

Позицията на FPÖ, която съгласно данните от социологическите изследвания явно резонира с популацията, твърди, че голям брой търсещи леговище и незаконни имигранти не могат да бъдат интегрирани вярно, а би трябвало да се върнат в страните на генезис.

Рааб надали е първият министър на интеграцията на държава-членка на Европейския съюз, който твърди, че системата за леговище в блока е нарушена. През 2021 година датският министър на миграцията и интеграцията Матиас Тесфайе след среща с тогавашния министър на вътрешните работи на Австрия Карл Нехамер (ÖVP) ясно сподели: „ Европейската система за леговище е разрушена “, преди да оправдае строгата миграционна политика на Дания.

„ Без обществена кохезия няма обществена страна “, съобщи Тесфайе.

По-късно в изявлението министърът на интеграцията сподели, че ветото на Австрия против присъединението на България и Румъния към Шенгенското пространство – зоната за свободно придвижване на 26-те страни в Европа – е изцяло целесъобразно и настоя, че е нелогично да се уголемява една към този момент разрушена система.

Рааб също по този начин твърди, че „ търсенето на квалифицирани служащи не може да бъде посрещнато посредством интеграция в региона на убежището “, цитирайки ниското равнище на обучение и „ другия набор от полезности “ на голямото болшинство от мигрантите и търсещите леговище.

Политикът от ÖVP също хвърли светлина върху нуждата от отбрана на дамите, цитирайки данни, че към 30 дами са били убити в Австрия.

Тя сподели, че женските организации от години приканват за увеличение на средствата за отбрана от принуждение и добави, че предотвратяването на насилието против дами не може да бъде единствена задача на министерството на дамите.

„ Нуждае се от правосъдната система, полицията, а също и от министъра на обществените въпроси “, сподели министърът на дамите и добави, че солидарността в държавното управление по този въпрос е „ по-силна от всеки път “.

„ Всички бюджети за отбрана против принуждение са увеличени “, сподели тя и добави, че желае „ дамите да бъдат предпазени и причинителите да бъдат осъдени “.

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР