Напускащият поста старши треньор на Байерн Ханзи Флик ще наследи

...
Напускащият поста старши треньор на Байерн Ханзи Флик ще наследи
Коментари Харесай

Ханзи Флик поема националния отбор на Германия

Напускащият поста старши треньор на Байерн Ханзи Флик ще наследи Йоахим Льов на скамейката на Германия след Евро 2020, разгласи Германската футболна асоциация (ДФБ).

„ Всичко се случи изненадващо бързо, само че съм доста благополучен да бъда селекционер на Германия от есента. Страшно разчувствуван съм, тъй като виждам класата на играчите, и изключително на младите футболисти, с които разполагаме “, показа 56-годишният експерт, откакто подписа тригодишен контракт с Бундестима. 

Флик, който беше помощник на Льов, когато Маншафтът стана международен първенец през 2014, бе спряган съществено за вакантния пост на Льов, който ще напусне длъжността след 15 години отпред начело на тима по-късно тази година.

„ Той бе любимец в листата ми през цялото време “, разкри шефът Оливер Бирхоф. Флик, който работи и като състезателен шеф на ДФБ сред 2014-2017, се прочу като един от топтреньорите в Европа в две страхотни години за първенеца на Бундеслигата Байерн. След като размени Нико Ковач и наследи клуб в рецесия по средата на сезона, той изведе баварците до едвам втория им требъл в историята през 2020. На идната година, той поведе клуба към девета поредна шампионска купа на страната.

Въпреки това, спор сред него и спортния шеф на Байерн Хасан Салихамиджич във връзка с трансферната политика докара до това Флик да изиска договорът му да бъде преустановен прибързано в края на сезона. Той ще бъде завещан на треньорския пост от 33-годишния Юлиан Нагелсман, който се причислява към немския доминант от Република България Лайпциг за идващия сезон. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР