Напрежението в Столипиново и ромската махала в Асеновград е породено

...
Напрежението в Столипиново и ромската махала в Асеновград е породено
Коментари Харесай

Напрежението в Столипиново и ромската махала в Асеновград е породено от заплахи

Напрежението в Столипиново и ромската махала в Асеновград е подбудено от закани
Задържане на мъж в границите на профилирана полицейска акция в Столипиново нощес е станало мотив или е съвпаднало по време с напрежението, което избухна по едно и също време там и в ромската махала на Асеновград. Заместник-окръжният прокурор на Пловдив Галина Андреева през днешния ден даде детайлности по случилото се, съобщи кореспондентът на БГНЕС за района.

В рамките на спецоперацията по линия опиати в Столипиново нощес са арестувани четири лица, открит е и половин кг хероин, сподели през днешния ден Андреева. При ареста на единия от четиримата, осъществен от цивилни служители на реда пред заведение, е имало закани за разпра с служителите на реда от страна на излезли от заведението хора. Тогава на помощ са извикани профилираните полицейски сили, които са вкарала назад вътре в заведението излезлите, като употребяваната мощ е била правомерна.

В прокуратурата не са постъпили данни за нанесени телесни повреди или материални вреди.

До напрежението нощес се стигна, откакто от Столипиново са засечени позвънявания към ромската махала в Асеновград с предизвестия, че и там се готви нахлуване. Тогава хора от махала Лозенец се обаждат на тел. 112 и отиват до Районното ръководство в Асеновград, с цел да питат какво става. Проверка открива, че няма действителна опасност от нахлуване, тъй че и двете махали се успокояват още нощес, през днешния ден също няма напрежение нито в Столипиново, нито в Асеновград. С каква цел са правени тези обаждания- всеки може самичък да си направи изводите, сподели още прокурор Андреева.

Що се отнася до разбора на акцията за опиати, сега се работи по обвиняванията. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР