Напрежението между Северна Корея и Съединените щати достига своя апогей,

...
Напрежението между Северна Корея и Съединените щати достига своя апогей,
Коментари Харесай

Бивш зам.-външен министър: Напрежението между Северна Корея и САЩ достига своя апогей

Напрежението сред Северна Корея и Съединените щати доближава своя разцвет, само че не мисля, че света е покрай трета международна война, счита някогашният зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев в утринния блок на БТВ.

Вчера Северна Корея изстреля далекобойна ракета, която прелетя над територията на Япония.

Тя няма от кое място да мине, с изключение на над територията на Япония, само че не е нахлуване. Тя е прелетяла над Хокайдо и е паднала, японската защита не я е свалила, тъй като не я е отчела като опасност. Прелетяла е над най-слабо обитаемата част от Япония, добавя още Керемедчиев.

По думите му сходен опит би бил действителна опасност в случай че такава ракета бъде изстреляна към остров Гуам, който е територията на Съединените щати.

Това е опит на Северна Корея да покаже, че разполагат с ракета, която може да доближи до американски територии, споделя някогашният зам.-министър. По думите му сходни демонстрации на мощ ще доведат по-силна позиция на масата за договаряния.

Ким Чен Ун би трябвало да покаже мощ, с цел да седнат на масата за договаряния с посредничеството на Китай и Русия, счита Керемедчиев.

Северна Корея не се нуждае от действителна война, тъй като това ще има доста отблъскващ резултат върху нея и стопанската система й, добавя още той.

Конфликтът действително не е сред Северна Корея и Съединени американски щати, а сред Китай и Съединени американски щати. Китай е главната мощ, която се изправя против тях и те държат ключа от корейския пъзел, счита някогашният зам.-министър.

Според него няма по какъв начин Китай "да изпусне юздите " на Северна Корея, защото я употребяват, с цел да отклонят вниманието на Съединени американски щати от други проблеми.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР