Напрежение в прокуратурата след опита за атентат срещу главния прокурор.

...
Напрежение в прокуратурата след опита за атентат срещу главния прокурор.
Коментари Харесай

Проф. Николай Радулов коментира въпросителните след взрива срещу главния прокурор

Напрежение в прокуратурата след опита за атентат против основния прокурор. Заместникът на Иван Гешев - Борислав Сарафов излезе с нова позиция до Българска телеграфна агенция. В нея показва, че в началото изнесената от него информация, че Гешев е пътувал със фамилията си, е тъй като „ той самият в телефонен диалог остави в мен такова усещане ”, споделя Сарафов. Той е безапелационен, че при предпочитание, Гешев е могъл да го поправи в деня на гърмежа.

„ Това не е стандартната неистина, нищо не е казано напряко. Но основният прокурор след експлоадирането на взривното устройство, съобщи въпреки и импровизирано, че го е боязън за децата му. Хората останаха с усещане, че е пътувал със фамилията си ”, разяснява проф. Николай Радулов, някогашен народен представител и някогашен секретар на Министерство на вътрешните работи, в ефира на Нова тв.

„ Всъщност Сарафов е подмамен от метода, по който основният прокурор е изразил това, което се случва, и е решил да сложи акцент какъв брой са рискови терористичните актове и по какъв начин освен обектът може да е жертва, само че и неговото семейство. Това е отпратка към случая „ Фалконе, при който освен той умира а и фамилията му ”, разяснява Радулов. 

Според него се е предписание опит да се героизира Гешев.

„ Много неща сочеха, че публиката бива обгрижвана да мисли по избран метод по случая. Толкова по-зле стана, откакто започнаха да излизат детайлности ”, разяснява специалистът.

Според него фактически има акт против държавността, само че той е радикално противопоставен.

„ Непосредствено след гърмежа се популяризира една версия. Такива случаи не са лесни за разплитане. Трябва следствие експертизи, никой не може да каже един гърмеж с каква мощ е, от какво е изработен ”, разяснява Радулов.

Според доцент Милен Иванов, някогашен зам.-ректор на Академията на Министерство на вътрешните работи, „ целият случай е неточност на връзката, неточност след неточност на отразяването му ”. Най-вероятно и израелският специалист е част от информационната неточност, счита доцент Иванов.

„ Който и да е този специалист, той е външен за следствието, той не взе участие в него. Много комплицирана процедура е, не става да кацне със самолета и да отиде да проверява. Има си ред за тази работа ”, обясни Иванов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР