Напредва строителството на АМ „Хемус“ в участъка между пътен възел

...
Напредва строителството на АМ „Хемус“ в участъка между пътен възел
Коментари Харесай

Напредва изграждането на АМ „Хемус“ в участъка между Боаза и връзката с пътя Плевен - Ловеч

Напредва строителството на Автомагистрала „ Хемус “ в сектора сред пътен възел Боаза и връзката с пътя Плевен - Ловеч, оповестяват от Агенция "Пътна инфраструктура ". В момента в трасето, обособено в три сектора, се правят ровове и диги, работи се по огромните уреди - мостове, виадукти, пътни възли, подлези и надлези. В осъществяването на строителните работи сдружението „ Автомагистрали “ ЕАД е мобилизирало друг вид строителна техника.

Поетапното създаване на трасето сред пътен възел Боаза и връзката с пътя Плевен - Ловеч е разграничено на три сектора. В 51.5-километровата права ще има 17 виадукта, пет моста, пет пътни възела, зевет надлези и подлези и един тунел.

Участък 1, с дължина 15.26 км, стартира от пътен възел Боаза и ще е до пресичането с пътя Луковит - Угърчин, в това число пътен възел „ Дерманци “. Предвижда се в него да има два пътни възела, четири мостови уреди и два виадукта. Строително-монтажни работи се извършват в три подучастъка. В първия то е на към 25.5% от дейностите, във втория – на към 59.5%, а в третия – към 2% от строително-монтажни работи.

Участък 2 стартира в края на пътен възел „ Дерманци “ и е до връзката с път ІІІ-3005 Радювене - Катунец, в това число пътен възел „ Каленик “. Дължината му е 19.2 км и в него ще има два пътни възела, девет виадукта, мост над река Каменица и тунел с две обособени тръби. Изпълняват се действия по отношение на разкриване на строителната площадка.

В Участък 3, с дължина 17.08 км, ще има един пътен възел – „ Плевен “, който ще в края на тази права, която ще стига до връзката с пътя Плевен – Ловеч. В него ще има шест виадукта и девет надлеза и подлеза. Изпълнени са към 7.5% от плануваните строително-монтажни работи на това трасе.

Цялостното създаване на Автомагистрала „ Хемус “ до 2024 година е главен приоритет в Управленската стратегия на държавното управление, защото бъдещето на Северна България и модернизирането на района е обвързвано със строителството на автомагистралата и обезпечаването на бърза и безвредна пътна връзка сред София и Варна. В момента в употреба са секторите от София до Боаза и от с. Белокопитово до Варна, с обща дължина от към 180 километра. Неизградената част, от п. в. „ Боаза “ до с. Белокопитово, ще свърже към този момент построените сектори от двете страни на автомагистралата.

На сдружението „ Автомагистрали “ ЕАД е предоставено проектирането и строителството на 223.04 км от Автомагистрала „ Хемус “ в секторите от пътен възел „ Боаза “ до пресичането с път I-5 Русе - Велико Търново /134.14 км/ и от връзката с пътя Русе - Велико Търново до Белокопитово /88.9 км/. За правата от връзката с пътя Плевен - Ловеч до пресичането с път I-5 /участъци 4, 5 и 6/ са изработенитехническите планове, действат се Подробен устройствен план – парцеларен проект, които са на стадий утвърждение. За трасето след връзката с пътя Русе - Велико Търново /участъци 7,8 и 9/ сега се работи по планиране на трасето.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР