Направихме оперативно заседание на НС и решихме, че ще създадем

...
Направихме оперативно заседание на НС и решихме, че ще създадем
Коментари Харесай

Петков: Държавата няма пари, тя ги взима от данъкопладците 

„ Направихме оперативно съвещание на Народно събрание и взехме решение, че ще създадем работна група, която да откри какви средства трябват на общините. Когато видяхме образци като този в София – с другите цени на осветлението, ние се стреснахме дали тези общини в действителност имат потребност от спомагателни пари. Държавата няма средства, взимаме ги от данъкоплатците и ги преразпределяме“. 

Това съобщи министър председателят Кирил Петков от парламентарната естрада в отговор на въпрос по какъв начин и дали ще се помогне на общините, които са въвели ограничавания за тока. 

Той изясни, че общините, които имат усложнения, могат да се извърнат към Министерския съвет. 

„ Решихме, че ще създадем работна група, която да изисква какви средства им трябват. Когато видяхме по какъв начин в Столична община една лампа от едната страна на улицата коства 5755 лв., а от другата – 1587 и по едно и също време с това получихме предпочитание за още финансова помощ, ние се стреснахме “, изясни Петков. 

Въпросната комисия ще ревизира дали тези общини имат потребност от тези спомагателни пари или харчат четири пъти повече, в сравнение с би трябвало за част от своите капиталови разноски. 

Той посочи, че и сега има настоящ механизъм за подкрепяне на общините с 250 лв. на мегават час електрическа енергия.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР