Напоследък обществото все повече се интересува от историята и развитието

...
Напоследък обществото все повече се интересува от историята и развитието
Коментари Харесай

Молитвите ни правят по-добри

Напоследък обществото от ден на ден се интересува от историята и развиването на религиозните изповедания

Във всяка цивилизована страна живеят хора от разнообразни националности, а значи и от разнообразни посоки в религията.

Основните международни изповедания са християнство, ислям и будизъм. Те учат индивида да има вяра в спасението, преподават уроци па добрина и обич. Всеки в минути на боязън или душевна болежка се обръща и се надява на помощ от Бога. Религиозните ритуали са основани да усъвършенстват индивида в мислите и делата му. Вярата в Бога може да сплоти човечеството, а сплотеността и взаимопомощта спомагат обществото да стане непоколебимо, способно да понесе и най-трудните времена.

В подсъзнанието на мнозина от нас по природа е заложена вярата в Бога

В минути на тествания се обръщаме към незримо създание – „ Господи, помогни! “. Защото всеки има моменти в живота си, когато никой не може да му помогне: нито лекари, нито скъпи медикаменти, нито пари. И тук оказва помощ силата на Божието слово. Молитвите имат ролята да почистват душата. Светите слова донасят религия в силата на Бога, а сърцето се изпълва с добрина и примирение.

В молитвата си пред иконата разкриваме отношението си към Бога и желанието да бъдем уединено с Него. Но не всеки път се усещаме удобно. Понякога човек има чувството, че стои пред глуха стена. И повода не е, че Той не го чува. Просто би трябвало да се научим да чакаме по кое време ще пристигна взаимното схващане и Бог ще ни се разкрие. Защото молитвата е диалог с Бога. И произнасяйки я, е значимо да чуем и отговора. Всяка молитва ще бъде чута, би трябвало единствено вярно да се настроим, да съединим живота си със страданията в живота на Господа. Да станем едно цяло!

Съвременният човек мисли, че е доста ангажиран с всекидневните си проблеми и каузи и няма време да се помоли. Това изрично не е правилно! Не би трябвало да си търсят оправдания. За да се обърнете към Бога не е нужно доста време. Винаги можете да отделите няколко минути – до момента в който чакате на спирката или в магазина пред касата. Важно е единствено откровеното ви предпочитание за сказка с Него. И повярвайте, времето, харизано на Бога, няма да е на вятъра изгубено.

Молитвата с чиста религия в душата може да се състои единствено от няколко изречения. Тук са значими не самите думи, а вашето отношение към тях – какъв брой откровено и вярно ги произнасяте. Не е грях да се произнесе неправилна дума в молитвата; огромен грях е обаче да се произнасят думите единствено „ за отблъскване на номера “. Защото, в случай че не идват от сърцето, те няма да доближат и до Бога.

Настройте се за молитва, изключете от проблемите и дилемите и тогава думите ще потекат напряко от душата ви. Само по този начин ще яолучите стремежи
резултат.

В живота си всеки от нас се е сблъсквал в проблеми и неволи. Множество тежки грехове тежат на съвестта на мнозина. Трудно и даже невероятно е да се опише на някого за тях, с цел да олекне на душата и човек да се избави от бремето. И единствено вярата в нечия помощ ни оказва помощ да преодолеем компликациите. Именно тогава можем да се обърнем към Бога. Религията -това е животът с чиста съвест, това е оръдието на нашето избавление и тласъкът за появяването на сили в сложен миг.

Трябва да живеем с религия в сърцето. Защото вярата в положителното ни подтиква към благи каузи в името на цялото човечество. Всяка вяра – будизъм,ислям или християнство, учи на добрина и примирение. И това е значимо за съзиданието и мира освен в душите на хората, само че и в целия свят!

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР