Нападателят Томи Юрич се притесняваше за мястото си в националния

...
Нападателят Томи Юрич се притесняваше за мястото си в националния
Коментари Харесай

Томи Юрич е готов за игра, надява се на минути в контролата с Унгария

Нападателят Томи Юрич се притесняваше за мястото си в националния тим на Австралия съвсем толкоз, колкото и за проблематичното си коляно. 26-годишният футболист беше под подозрение дали ще заслужи доверието на селекционера Берт Ван Марвайк поради инфектиране на пателарното сухожилие и догатките бяха, че от това негово злощастие ще се възползва Джейми Макларън.

Юрич трябваше да изгледа от страни безапелационната победа на съотборниците му с 4:0 над Чехия в Австрия в петък. Но Ван Марвайк реши да остави Юрич в тима, както и Макларън, а от групата отпадна Никица Рукавиця, който е съотборник на българина Георги Костадинов в израелския Макаби (Хайфа).

И въпреки всичко, с цел да потвърди правилността на избора и даже с вярата да означи гол в събота против Унгария в Будапеща, Юрич има вяра в завръщането си на терена. Австралийците за момента наподобява, че ще разчитат на ветерана Тим Кейхил, на младото изобретение Даниъл Арзани и на намиращият се във форма Андрю Набът, който обаче главно играе по крилото.

" Не си мисля, че ще бъда титуляр против Унгария, в случай че би трябвало да съм почтен. Но няма да имам нищо срещу, в случай че получа няколко минути преди да влезем в конюнктура за шампионата, споделя Юрич пред австралийските медии.

" Очевидно е, че увереността на тима ни се връща, моята също. Чувствах се много изострен в последната подготовка. Няколко пъти стрелях към мрежата и възприятието ми е положително в крайници, добави футболистът, който играе в швейцарското състезание.

Висок и здрав, той има единствено 8 гола в 34 мача и надалеч не е блян за правоприемник на Тим Кейхил, който на 38 години евентуално играе последното си състезание. Крилата Набът и Матю Леки, които вкараха общо три гола от четирите във вратата на Чехия, наподобяват сигурни титуляри за сметка на Юрич.

" Не съм подготвен да бъда титуляр, само че постоянно съм разполагаем да оказа помощ. Всеки, който играе добре, би трябвало да стартира мачовете, прибавя роденият в Сидни футболист, чийто финален гол с националната фланелка е против Тайланд.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР