Нападателят от японския национален отбор по хокей на лед за

...
Нападателят от японския национален отбор по хокей на лед за
Коментари Харесай

Ритник по съперничка коства наказание на японска звезда

Нападателят от японския народен тим по хокей на лед за дами Руи Укита беше осъдена с отнемане от спортни права за една среща от олимпийския шампионат в Пьонгчанг поради опит за удар против противниковата състезателка Ани Сведин.

Инцидентът се случи в самия завършек на дуела от груповата фаза сред Швеция и Япония, извоюван от шведките с 2:1 в събота.

Укита осъществя единствения гол в интерес на японския отбор. След него резултатът в дуела стана 1:1 в края на втория интервал на мача.

От Международната федерация по хокей на лед оповестиха, че знаят, че до удар против Сведин не се е стигнало, само че самото деяние на Руи Укита е съществено нарушаване на разпоредбите на честната игра.

Междувременно, вратарката на женския тим по хокей на лед на Швейцария сложи два върха в първия си мач мач. Флорънс Шелинг към този момент е номер 1 в класацията за брой мачове на Олимпийски игри. При триумфа с 8:0 над сборния тим на двете Кореи тя изигра своята среща номер 15.

Също 15 има и финландската вратарка Нура Рати, която през днешния ден беше титулярка при провалянето с 1:3 от Съединени американски щати. С 14 мача на Олимпиада е рускинята Ирина Гашенникова.

Шелинг също по този начин записа суха мрежа през вчерашния ден, което я изравнява с вратарката на Канада Кимбърли Сен Пиер- и двете са с по 4 мача без позволен гол. Сен Пиер още веднъж може да стане едноличен водач по този индикатор, в случай че по-късно през днешния ден Кленовите листа победят без позволена шайба ОСР (олимпийски спортисти от Русия).

Сребърните медалистки от Сочи'2014- тимът на Съединени американски щати, стартираха с победа с 3:1 над Финландия в женския хокеен шампионат в Пьонгчанг. Двата тима бяха в една предварителна група и преди четири години на Олимпийските игри и американките завоюваха със същия резултат. По-късно през днешния ден олимпийските шампионки Канада играят с съветската селекция, която носи името Олимпийски спортисти от Русия.

Финландките откриха резултата 6 секунди преди края на първата третина, когато се разписа Венла Хови. Тя получи пас от Петра Ниеминен пред вратата и от половин метър заби шайбата под горната греда.

Отборът на Съединени американски щати подвигна оборотите след началото на втората тренина и в границите на три минути обърна развоя на мача. Най-напред Моник Ламоро-Морандо изравни след независим пробив, а в 11:29 минута на частта при числено предимство Кендъл Койн се разписа след излизане на чиста позиция.

13 секунди преди последната сирена американките стигнаха до трети гол, дело на Дани Камеранези, която се разписа на празна врата./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР