Нападателят на Левски Валери Божинов и спортният директор на Локомотив

...
Нападателят на Левски Валери Божинов и спортният директор на Локомотив
Коментари Харесай

Гонзо, Мартин Петров и Божинов в един отбор за 100-годишнина

Нападателят на Левски Валери Божинов и спортният шеф на Локомотив (Пловдив) са удостоверили присъединяване си в тържествата във връзка 100-годишния празник на Ботев (Враца). Двамата ще бъдат част от тим, образуван от Мартин Петров за кулминационната точка на празника, написа „ Конкурент “.

Демонстративният дуел ще опълчи звездата групировка на някогашния състезател на Сервет, Волфсбург, Манчестър Сити и Атлетико (Мадрид) против отбор, селектиран от Сашо Ангелов с футболисти, играли за Ботев през сезон 2010/11 и 2018/19.

За селекцията на Мартин Петров своята дума са имали и почитателите, които са поискали с екипа на Ботев на терена да излязат Валентин Илиев, Валери Божинов и още куп родни футболни звезди.

Клубът от Враца ще означи един век от своето битие в събота (4 септември). Тържеството ще е на стадион „ Христо Ботев “ от 17:30 часа. Поканени са именити футболисти, треньори, ръководители, деятели и посетители.

100-те най-велики персони, измежду които някогашните футболисти и треньори Георги Каменов, Николай Пенков, Илия Вълов, Цветан Йончев и други, ще бъдат наградени за големия си принос към клуба.

Шоуто също е обезпечено. Ще се проведат три футболни срещи. В едната противници ще бъдат актуалният внушителен отбор и състав от детско-юношеската школа. После в дуел ще излязат селекциите от 80-те години на ХХ век (в която изпъкват имената на Илия Вълов, Валери Греков, Тодор Гарев, Илия Войнов, Цветан Данов, Емил Маринов и др.) и от 90-те години (с Валентин Станчев, Георги Антонов, Чавдар Атанасов, Светлин Симеонов, Ивайло Димитров и др.).

От клуба са изпратили публични предложения до управлението на БФС и Министерството на младежта и спорта. Ще има и доста изненади за почитателите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР