Наномедицината се развива с бързи темпове и в последните години

...
Наномедицината се развива с бързи темпове и в последните години
Коментари Харесай

Наномедицината приближи лекарите към победата над рака

Наномедицината се развива с бързи темпове и в последните години тя дава всевъзможни вълнуващи благоприятни условия за лекуване на редица болести. Ново проучване показва по какъв начин може да се употребяват дребни частици в качеството им на механично лекарство вътре в клетките, с цел да провокира гибелта на раковите кафези, в същото време оставяйки здравите невредими.

За това оповестява New Atlas.

Откритието е дело на учени от Националния проучвателен съвет на Испания, които си слагат за цел да схванат по-добре по какъв начин механичните сигнали могат да дефинират ориста на обособените кафези. Цитоскелетът, който придава на клетките форма и конструкция, в композиция с мембраната им, образуват механична система, която може да промени функционалностите на клетката под въздействието на физически сили.

Някои химиотерапевтични медикаменти имат за цел да трансформират тази механична функционалност и да доведат до гибелта на По-дълбокото проучване и схващане на тези фини системи може да открие още повече благоприятни условия пред медицината и да докара до високоефективни способи на лекуване,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР