Намерението на служебното правителство да отвори отново преговорите с Газпром“

...
Намерението на служебното правителство да отвори отново преговорите с Газпром“
Коментари Харесай

Искри в ефира! Икономисти в лют спор как точно се плаща за руския газ и за преговорите с Газпром

Намерението на служебното държавно управление да отвори още веднъж договарянията с „ Газпром “ скара икономистите Ваня Григорова от КТ „ Подкрепа “ и Георги Ганев пред камерите на Нова телевизия.
Относно слотовете за разтоварването на 7-те танкера с полутечен газа от Съединени американски щати Георги Ганев съобщи, че съгласно гръцкия министър председател слотове в Ревитуса е имало, а служебното държавно управление преднамерено е излъгало и се е забавило да резервира потенциал. „ Кому да имаме вяра – на служебния кабинет, който лъже от началото? “, попита Ганев.

Ваня Григорова поддържа държавното управление и отговори на Ганев, че слотовете били от дълго време резервирани, което сподели през вчерашния ден министърът на енергетиката Росен Христов. „ Отдавна всички
слотове са резервирани, макар че на 4 август гърците оповестиха, че има уголемение на терминала в Ревитуса “, сподели тя, представена от actualno.com.

„ Приемането на този ултиматум да се заплаща единствено в рубли е нарушаване на договорите. Няма нито една страна, която да е приела това изискване. Освен това цената на „ Газпром “ е една от най-скъпите в Европа “, съобщи Ганев. Той добави, че има опция да ни дадат по-ниска цена, само че нищо не е несъмнено и не може да се разчита на „ Газпром “.

Двамата специалисти се скараха и по какъв начин тъкмо се заплаща за съветския газ и дали това става в рубли. „ Държавите не заплащат, а заплащат фирмите “, отговори му Григорова.

„ Ако пратим пари в доларовата сметка, а те след една седмица ги превалутират, то това ще е закъснение на заплащането и може да ни спрат газа “, изясни Ганев.

„ Това е агитация и операция, която би трябвало да бъде прекъсната “, сподели Григорова и добави, че истината е, че не се заплаща в рубли.

„ Руската страна отхвърля да признае заплащане, до момента в който не получи рубли “, още веднъж съобщи Ганев.

„ Европейски Съюз сподели, че тази процедура не опонира на глобите “, съобщи икономистът на КТ „ Подкрепа “.

Спорът сред двамата се трансферира и върху инфлацията, приходите и разноските на хората.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР