Намалява броят на българите, които искат да работят във Великобритания.

...
Намалява броят на българите, които искат да работят във Великобритания.
Коментари Харесай

Брекзит сериозно удря българите

Намалява броят на българите, които желаят да работят във Англия. Такова е заключението на посреднически компании, наемащи претенденти за сезонна работа на Острова, заяви БНР.

За чужбина отпътуват най-вече мъже на възраст над 45 години, установяват компаниите. От няколко седмици тече асортимент на искащи да работят в Обединеното кралство и се организират разяснителни акции. На такава среща в Кърджали се явили едвам 15-тина души.

Кандидатите считат, че Островът предлага повече благоприятни условия и по-добро възнаграждение и са подготвени да останат най-малко до момента в който няма проблеми с престоя им.

Наемат се служащи главно в селското стопанство, сподели Димчо Умурски, представител на една от посредническите компании. Според него това е опция за хората, които у нас мъчно биха си намерили работа:

„ Основно хората с ниско обучение, без британски език, които тук нямат безусловно никаква вероятност. На мен ми се коства, че това е добра опция такива хора да си изкарат нелоши средства за къс интервал от време. В момента са повече по-възрастни хора. Явно и младите към този момент ги няма. Повече са мъже. Преди десетина години може би бяха по-млади хора 50 на 50 мъже и дами, в този момент към този момент са по-възрастни, в предпенсионна възраст. Много е мъчно тук подобен човек да откри работа и това го виждат като средство за избавление, оцеляване “, сподели Умурски.

Всеки втори претендент пита какво ще се случи след Брекзит.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР