Налице са всички организационни условия тол системата да бъде въведена

...
Налице са всички организационни условия тол системата да бъде въведена
Коментари Харесай

Държавата няма план Б при фалстарт на тол системата

Налице са всички организационни условия тол системата да бъде въведена от 1 март. Това сподели професор Олег Асенов, член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура " (АПИ) по време на представянето на системата пред членовете на Българското обединяване на водачите.

"Целта на тол системата е да се усилят постъпленията от пътни такси, с цел да се употребяват парите за по-добра поддръжка. "Целта не е в някакъв смисъл да има санкции и наказания ", изясни Асенов. По думите му концепцията е да се отговори на всички въпроси и да се дадат методите, методите и формите, с които всеки един да може да откри личното си място и личния си метод и избор на таксуване.

В бъдеще моделът на тол системата ще бъде напълно ориентиран към възстановяване на пътната инфраструктура и понижаване и на произшествията. Маршрутната карта ще улеснява водачите. По нея те ще могат да видят какви са таксите и по кое време може да се заплати преди да тръгнат на път, твърдят от АПИ.

Германия, Швейцария, Словакия и Унгария са част от другите страни с подобен вид модел на тол система, която и България е избрала.

"Налице са всички организационни условия тол системата да започва от 1 март. План Б няма ", изясни Асенов и добави, че задължението му е системата да проработи тогава, когато би трябвало. "Няма да разясня закона и нещо, което е обвързвано със законовите разпореждания. Трябва да се случат някакви изключителни събития, с цел да не тръгне на 1 март ", съобщи още той.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР