Налагането на вето върху бюджета на НЗОК означава връщане в

...
Налагането на вето върху бюджета на НЗОК означава връщане в
Коментари Харесай

МЗ: Ветото на президента означава връщане на изходна позиция


Налагането на несъгласие върху бюджета на НЗОК значи връщане в изходна позиция и безспорна неспособност да се употребяват преимуществата, предоставени от новия по-голям бюджет за опазване на здравето.

Това декларират от Министерството на здравеопазването в известие, изпратено до медиите.

От ведомството, ръководено от Кирил Ананиев, припомнят, че с бюджета на Здравната каса за идната година се обезпечават с 407 милиона повече средства за медикаменти, болнична и извънболнична помощ и зъболечение.

„ Чрез него е открита вярната рамка, в която общественият фонд може да обезпечи финансиране на всички здравноосигурени лица за всички здравноосигурителни случаи. Постигнат е верният баланс сред първичната, профилираната и болничната здравна помощ, медицинските проучвания, денталната помощ, медицинските произведения и лекарствените артикули “, декларират от Министерство на здравеопазването.

„ Всеки един закон при нужда може да бъде променян по волята на Народното събрание. Спирането му е голословно и изрично е в ущърб на ползите на пациента “, прибавят от Министерство на здравеопазването.

БГНЕС припомня, че по-рано през днешния ден президентът наложи несъгласие на § 6 от Преходните и заключителните разпореждания на Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2018 година поради незаплащането от НЗОК през 2018 година на избрани лекарствени артикули.

Президентът смята, че се основава друго отнасяне на здравноосигурените лица през 2018 година и се визира главно конституционно право, гарантиращо на жителите налична здравна помощ. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР